Ook Audi aan brandstofcel: A7 Sportback H-Tron Quattro

Nadat eerder Toyota en Honda al productierijpe auto's die gebruik maken van een brandstofcel lieten zien, presenteert Audi vandaag op de Los Angeles Auto Show de A7 Sportback H-tron Quattro.

Het is een studiemodel met een actieradius van meer dan 500 kilometer op één tank brandstof met als restproduct slechts enkele druppels water. De A7 Sportback H-Tron vertrouwt op een krachtige elektro-aandrijflijn met een brandstofcel als energiebron.

Deze aandrijving is gekoppeld aan een hybridesysteem met een lithium-ion batterij en een extra elektromotor achterin, zonder mechanische verbinding tussen de voor- en achteras.

Audi A7 Sportback H-Tron Quattro wit Fuel Cell 01

Die opstelling maakt deze emissievrije A7 Sportback tot een rasechte Quattro die 170kW aan vermogen tot zijn beschikking heeft. Als e-Quattro beschikt de A7 Sportback H-Tron Quattro over een compleet elektronische controle van de koppelverdeling.

“Het H-Tron studiemodel onderstreept hoe ver we zijn op het gebied van brandstofceltechnologie. Zo ver zelfs, dat we het productieproces kunnen starten wanneer de markt en infrastructuur daar klaar voor zijn,” aldus Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, lid van de raad van bestuur voor Technische Ontwikkeling bij Audi.

Audi A7 Sportback H-Tron Quattro wit Fuel Cell 04

Uiterlijk ziet de H-Tron Quattro er uiteraard hetzelfde uit als de overige leden binnen de A7-familie. Onder de motorkap verschillen ze echter verregaand van elkaar, want daar bevindt zich de brandstofcel in het technologische demonstratiemodel van Audi.

De brandstofcel doet een aanzienlijk groter beroep op de koeling van de auto dan een vergelijkbare verbrandingsmotor, maar realiseert tegelijkertijd een veel grotere efficiency, tot zelfs 60 procent meer.

In de brandstofcelmodus vergt de Sportback amper een kilogram waterstof om 100 kilometer af te leggen. Daarmee komt zijn energieverbruik overeen met 3,7 liter aan benzine. Tegelijkertijd staat de brandstofceltechnologie borg voor sportieve prestaties, met een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/in 7,9 seconden en een topsnelheid van 180 km/h.

De inhoud van de vier waterstoftanks – gemonteerd onder de bagageruimte vóór de achteras in de centrale tunnel – bezorgt de H-Tron een actieradius van meer dan 500 kilometer.

Audi A7 Sportback H-Tron Quattro wit Fuel Cell 05

Het rijbereik wordt nog verder vergroot, met maximaal 50 kilometer, dankzij een achterin geplaatste lithium ion batterij die is overgenomen van de Audi A3 Sportback E-Tron. Deze batterij heeft een capaciteit van 8,8 kWh en wordt opgeladen door energieterugwinning of via een stopcontact.

Afhankelijk van het voltage en de netspanning varieert het volledig opladen van de batterij twee tot vier uur.

Dit extra vermogen wordt vervolgens aangewend voor prestaties onder vollast, met een indrukwekkende acceleratie tot gevolg.

Zowel de voor- als achteras heeft geen mechanische verbinding voor het overbrengen van vermogen. In het geval van gripverlies kan het koppel voor de beide aangedreven assen elektronisch worden geregeld en continu worden aangepast.

Audi A7 Sportback H-Tron Quattro wit Fuel Cell 06

De twee permanent magneet synchroon elektromotoren (een voor de vooras en een voor de achteras) hebben elk een vermogen van 85kW/116Pk, of zelfs 114kW/155Pk wanneer het voltage tijdelijk wordt verhoogd. Het maximumkoppel per elektromotor bedraagt 270 Newtonmeter.

In de behuizing van de krachtbronnen is een planetair tandwielstelsel geïntegreerd met een enkele overbrenging van 7,6:1 (een versnellingsbak ontbreekt). Een mechanische parkeerrem en een differentieelfunctie voltooien het systeem.

Audi A7 Sportback H-Tron Quattro wit Fuel Cell 08 Audi A7 Sportback H-Tron Quattro wit Fuel Cell 07

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: