Ook Audi RS7 ontkomt niet aan facelift

Nadat Audi vorige week al de gefacelifte A7 en S7 liet zien kon je er natuurlijk op wachten totdat ook de RS7 aan de beurt zou zijn. Vandaag heeft het merk daarom maar alle details bekend gemaakt.

Het uiterlijk van de RS7 is slechts licht aangepast en is voorzien van een nieuwe grille en een iets anders getekende voorbumper waarin de letters Quattro zijn opgenomen.

Audi RS 7 Sportback

De achterlichten zijn verder voorzien van een nieuw design terwijl aan de voorkant standaard van LED-techniek gebruik gemaakt wordt. Optioneel biedt Audi de nieuwe Matrix-LED-koplampen aan, zoals die op de vernieuwde A8 werden geïntroduceerd. Dynamische knipperlichten aan de voorkant van de auto horen daar overigens ook bij.

Een viertal nieuwe kleuren te weten Floret Silver, Glacier White, Mythos Black (allen metallic) en Sepang Blue pareleffect maken het geheel compleet.

Audi RS 7 Sportback

Binnenin is een vernieuwd instrumentenpaneel te vinden, zijn de ventilatieopeningen van een nieuw design voorzien en is het infotainmentsysteem in samenwerking met Nvidia ontwikkeld voor nog strakkere graphics.

Audi RS 7 Sportback

Helaas blijft onder de kap alles bij het oude. Daar doet dus de bekende 4,0-liter V8 met twee turbo's en een vermogen van 560Pk dienst. Het koppel bedraagt nog steeds 700Nm.

Daarmee is de sprint, mede dankzij de standaard aanwezige vierwielaandrijving, in slechts 3,9 seconden afgerond. De topsnelheid bedraagt (begrensd) 250 km/h maar kan tegen betaling opgerekt worden tot 280 of zelfs 305 km/h.

In het derde kwartaal kan de vernieuwde RS7 besteld worden, wat de prijs wordt is nog niet bekend.

Audi RS 7 Sportback Audi RS 7 Sportback Audi RS 7 Sportback Audi RS 7 Sportback

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: