Ook bijna niet meer te leveren | R-klasse

Er zijn auto's die gewoon  simpelweg onderschat worden. Eén van deze auto's is bijvoorbeeld de Volkswagen Phaeton. Kwalitatief misschien wel beter dan een S-klasse, maar in die prijsklasse koop je gewoon géén Volkswagen.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de Mercedes R-klasse. Ook dit is een auto die enorm onderschat wordt en daardoor nauwelijks verkoopt. Mercedes reageerde nog door in 2010 een omvangrijke facelift uit te voeren maar het tij voor de R-klasse was niet meer te keren.

Bijzonder jammer want de R-klasse is in mijn ogen één van de beste reisauto's die er zijn. Veel ruimte, leverbaar met 4-wielaandrijving en het niveau van de S-klasse. Wat zou je nog meer willen? Kennelijk van alles want anders was ie wel een verkooptopper geworden...

Vanaf de zomer is de Sports Tourer al niet meer in de US leverbaar, Europa gaat spoedig volgen want aan het eind van dit jaar stopt de productie. In Duitsland kun je nog tot half Oktober een bestelling plaatsen, in Nederland zal dat vast niet veel anders zijn.

%d bloggers like this: