Ook Duitse automarkt krimpt: -4 procent

Net zoals het geval was bij de Nederlandse autoverkopen van afgelopen maand, laat ook de Duitse automarkt een krimp zien en dat mag gerust opvallend genoemd worden.

Vorige maand werden er namelijk net iets meer dan 274.000 auto’s bij onze Oosterburen verkocht en dat is een min van rond de vier procent.

Nog opvallender is dat alle Duitse merken waaronder Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen allemaal terrein verloren terwijl Jeep, Mazda en Nissan uitstekende zaken deden en minimaal 20% procent groeiden. Die groei is dus niet voldoende gebleken om over de gehele linie in de plus te eindigen.

BMW Showroom 01

De totale Europese automarkt staat er overigens wel wat beter voor dan een jaar geleden. Zo werden in Frankrijk zes procent meer, in Italië ruimt twee procent meer en in Spanje zelfs twintig procent meer auto’s verkocht.

Vooral met de laatste cijfer in het achterhoofd zou je zeggen dat de crisis in Spanje inmiddels wel achter de rug is, maar zo eenvoudig liggen de zaken niet. De verkopen aldaar worden enorm door de regering gestimuleerd middels een slooppremie voor oude vervuilende auto’s.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: