Ook Ford Kuga krijgt met Vignale een uiterst luxe uitvoering

Afgelopen maart stond ‘ie al tijdens de AutoSalon van Genève als concept te pronken, vandaag is in de vorm van de Kuga de nieuwste aanwinst van Ford in de extra luxe Vignale-uitvoering gepresenteerd.

De Ford Kuga Vignale behoort samen met de S-MAX Vignale MPV en de grote Edge Vignale SUV tot de drie nieuwe Vignale-modellen die dit jaar worden geïntroduceerd, na de Ford Mondeo Vignale in 2015. De Ford Mondeo en S-MAX Vignale zijn al bestelbaar, de Edge Vignale is dat tegen het einde van 2016.

De uitgebreide Ford Vignale-modelreeks kan worden besteld in FordStores in heel Europa. In FordStores zijn speciale Vignale Lounges ingericht waar de klant een persoonlijke aankoopervaring kan beleven, ondersteund door een Vignale-relatiemanager.

Op dit moment heeft Ford 300 FordStores waarvan er tien in Nederland zijn gevestigd. Het bedrijf verwacht begin volgend jaar de vijfhonderdste vestiging te openen.

De unieke Vignale parelmoer Milano Grigio exterieurkleur wordt gecomplementeerd door een donkerglanzende afwerking voor de beschermingsplaten voor en achter en op de afwerking van de portieren en de kofferbak. Aan de voorkant van de auto bevindt zich de kenmerkende zeshoekige Vignale-grille.

Kuga Vignale

De exclusieve uitstraling van het interieur wordt verder versterkt door gewatteerd zeshoekig Windsor-leer met opvallende stiksels in tuxedostijl op de stoelen en aan de binnenkant van de portieren, uitgevoerd in de kenmerkende kleur Cashmere. Ook het dashboard is met dit luxe leer uitgevoerd.

Elke Kuga Vignale wordt door ambachtslieden met de hand afgewerkt in het speciale Vignale Centre van de Ford-fabriek in Valencia. Gekwalificeerde professionals gebruiken de nieuwste laser- en cameratechnologie om elk aspect van een Vignale, van de carrosserie en de uitlijning van het plaatwerk tot de lakafwerking, tot in detail te controleren.

Experts besteden meer dan twee uur aan het zorgvuldig met de hand polijsten van het lakwerk om de perfecte hoogglans afwerking te creëren. Tevens controleren ze elk minuscuul detail en het stiksel van de lasergesneden stukken leer die in het interieur zijn verwerkt.

De Ford Kuga Vignale is leverbaar met de volgende krachtige en zuinige aandrijvingen:

  • 150 pk 1.5-liter EcoBoost-benzinemotor met handgeschakelde zesversnellingsbak
  • 182 pk 1.5-liter EcoBoost-benzinemotor met zestraps automatische transmissie en Intelligent All Wheel Drive

Met het Intelligent All Wheel Drive-systeem van Ford wordt naadloos koppel op alle vier de wielen overgebracht voor een optimale grip op de weg, in het bijzonder bij gladheid. De koppelafgifte kan tot 50/50 worden verdeeld over de voor- en achterwielen in nog geen 20 milliseconden, twintig keer sneller dan een oogwenk.

Kuga Vignale

In 2015 werden 102.000 Kuga's verkocht en bijna 4 op de 5 van dit recordaantal zijn Titanium-modellen met een hoog uitrustingsniveau. Dit geeft aan dat er veel vraag is naar luxevarianten in het SUV-segment.

Volgens de voorspelling van IHS, verkoopanalist binnen deze branche, zal dit segment in 2020 garant staan voor 27 procent van alle verkochte auto's in Europa, in vergelijking met 20 procent in 2014.

Alle Ford Vignale-modellen zijn standaard uitgerust met het communicatie- en entertainmentsysteem SYNC 3 dat hogere prestaties biedt. Nieuw aan dit systeem is een 8" touchscreen waarop knijpen en swipen mogelijk is.

Met één druk op de knop en de gesproken opdracht 'Ik wil koffie', 'Ik moet tanken' en 'Ik wil parkeren' vindt de bestuurder de dichtstbijzijnde cafés, benzinestations en parkeerterreinen. Maar ook stations, luchthavens en hotels kunnen op deze manier worden gevonden. Vervolgens wordt de bestuurder door het systeem naar de geselecteerde bestemming genavigeerd.

De Kuga Vignale is later dit jaar leverbaar. De Mondeo en de S-Max zijn al reeds te bestellen met het Vignale-sausje. Prijzen van de Kuga Vignale zijn nog niet bekendgemaakt.

Kuga Vignale Kuga Vignale

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: