Ook in Genève: BMW Alpina B4 Cabriolet

Na al eerder de B4 Coupé gepresenteerd te hebben is het nu de beurt aan het tweede model in de 4-serie van Alpina, de B4 Cabriolet.

Het zal niemand verbazen dat de B4 Cabriolet z’n techniek met de B4 Coupé en met de B3 Sedan en Touring deelt. Die techniek laat al weinig te wensen over, want met een 410Pk sterke zescilinder is het uiteraard niet behelpen. Geen enkel probleem dus dat het merk op een vertrouwd recept teruggrijpt.

BMW ALPINA B4 BITURBO

Die zescilinder levert in dit geval z’n kracht aan de achterwielen, want Alpina ziet geen markt voor een vierwielaangedreven variant. Waar de Coupé in 4,2 seconden de oefening naar de 100 km/h volbrengt doet de zwaardere Cabriolet daar ietsje langer over, namelijk 4,5 seconden. De 200 km/h wordt na 15,6 seconden bereikt; maximaal doet de open B4 301 km/h.

BMW ALPINA B4 BITURBO

Volgens Alpina is het hogere gewicht ook de schuld van een iets minder gunstig verbruik ten opzichte van de gesloten variant, onder de 8,0 liter per 100 kilometer ga je nooit komen. Reëler is echter een verbruik ergens tussen de 10,5 en 12,5 liter.

BMW ALPINA B4 BITURBO

De verwachte prijs bij onze Oosterburen bedraagt ergens rond de 75.000,- euro, ik verwacht dat ‘ie in Nederland ergens rond de 90.000,- euro zal gaan kosten.

Op bijgevoegde foto's is overigens ook nog de B4 Coupé te zien, gewoon omdat 't kan.

BMW ALPINA B4 BITURBO BMW ALPINA B4 BITURBO BMW ALPINA B4 BITURBO BMW ALPINA B4 BITURBO

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: