Ook nieuwe Volvo XC90 als R-Design leverbaar

De nieuwe Volvo XC90 kan ook met een sportief R-Design pakket geleverd worden. Deze versie is gericht op klanten die op zoek zijn naar een opvallende auto met een uiterst sportieve en dynamische uitstraling.

“R-Design is bedoeld voor mensen met een passie voor de dingen die extra pit geven aan het leven”, zegt Alain Visser, Senior Vice President, Marketing, Sales en Customer Service van Volvo Car Group.

The all-new Volvo XC90 R-Design

De dynamische uitstraling van de Volvo XC90 R-Design komt daarbij volgens de Zweden terug in het interieur. Dat is op de bestuurder gericht en voorzien van R-Design-sportstoelen, die bekleed zijn met Nubuck-textiel en geperforeerd leder.

De introductie van de R-Design-versie van de nieuwe Volvo XC90 is een vervolg op de lancering van de 1.927 genummerde zwarte First Edition-exemplaren. Deze speciale editie van de XC90 was uitsluitend online te koop en was binnen 47 uur uitverkocht.

The all-new Volvo XC90 R-Design

De carrosserie van de Volvo XC90 R-Design heeft diverse kenmerkende elementen, zoals de grille, de voorspoiler, de zijdeglanzende metalen raamlijsten, de geïntegreerde dubbele uitlaatpijpen en de mat zilvergrijze roofrails en spiegelkappen. De lichtmetalen R-Design 20"-inch velgen maken de look compleet.

In het interieur worden de sportstoelen en het met geperforeerd leder beklede stuurwiel aangevuld met speciale R-Design-items, zoals de versnellingspookknop, de pedalen, de vloermatten en de verlichte instaplijsten. De bestuurder krijgt bij de auto ook een met leder beklede R-Design-afstandsbediening.

The all-new Volvo XC90 R-Design

De Volvo XC90 R-Design is natuurlijk ook voorzien van de tabletachtige touchscreen in het midden van het dashboard en een 12,3"-inch grafisch instrumentenpaneel die ook in de unieke R-Design-stijl is uitgevoerd. Het hart van het volledig nieuwe bedieningssysteem is zo goed als vrij van knoppen. De bestuurder kan daarmee op een geheel nieuwe manier zijn auto bedienen en toegang krijgen tot een ruime selectie aan internet- en clouddiensten en -producten.

De R-Design uitvoering kan geleverd worden met het complete XC90-gamma van Drive-E-aandrijflijnen met vermogens van 190 tot 400Pk voor de T8 Twin Engine. Het volledig nieuwe onderstel zorgt daarbij voor een extra dynamisch weggedrag en een sportieve rijervaring.

The all-new Volvo XC90 R-Design

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: