Ook Opel Astra GTC krijgt nieuwe 1.6 CDTI

Ook de Opel Astra GTC is per direct leverbaar met de gloednieuwe 1,6-liter CDTi- motor van het merk.

De turbodieselmotor met een vermogen van 136Pk en een maximumkoppel van 320Nm is daarmee nu beschikbaar voor het gehele Astra-gamma. Hij levert – met een kleinere cilinderinhoud – meer kracht en een hoger koppel dan de 1.7 CDTI die hij vervangt.

De Opel Astra GTC met deze nieuwe CDTI-motor is overigens te bestellen als Design Edition vanaf € 30.195,- en kent bij gecombineerd zakelijk/privégebruik een bijtelling van 20%.

Opel Astra 1.6 CDTi GTC 2015 grijs diesel 03

De 1.6 CDTI-motor verbruikt slechts 4,1 liter diesel per 100 kilometer en stoot 109 gram CO2 per kilometer uit. De nieuwste generatie van de volledig uit aluminium vervaardigde turbomotor levert met 320Nm toch 20Nm meer trekkracht en ook 6Pk meer vermogen dan zijn voorganger met 1,7 liter cilinderinhoud.

Het is daarnaast de eerste motor in het Astra-gamma die nu al voldoet aan de toekomstige Euro 6-emissienorm. Volgens het merk is de motor verder ongeëvenaard in zijn klasse voor wat betreft de isolatie van geluid en trillingen, dankzij de optimale vormgeving van de componenten, een bijzonder efficiënt verbrandingsproces met meervoudige inspuiting en bijkomende geluiddempende maatregelen.

Opel Astra 1.6 CDTi GTC 2015 grijs diesel 02

Het is naar verluidt de stilste diesel in zijn klasse en verdient daarmee de naam ‘fluisterdiesel’. Ook de VTG-turbo (variabele turbinegeometrie), het common-rail brandstofsysteem en de Lean NOx Trap (LNT) nabehandeling van uitlaatgassen dragen bij aan de krachtige en toch milieubewuste prestaties. Het LNT-systeem is een milieubewuste, plaatsbesparende oplossing, die voor de dieselroetfilter is gemonteerd en stikstofoxide (NOx) in de uitlaatgassen opvangt en afbreekt.

De Astra GTC met 1.6 CDTI-motor accelereert vanuit stilstand naar 100 km/h in 10,2 seconden. En in de vijfde versnelling accelereert de Astra GTC van 80 tot 120 km/u in slechts 8,9 seconden, terwijl de vorige motor daar 10,5 seconden voor nodig had. De topsnelheid blijft 2 kilometer onder de 200 km/h.

Opel Astra 1.6 CDTi GTC 2015 grijs diesel 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: