Ook PON schort nu verkoop voorradige sjoemeldiesels op

In navolging van de Verenigde Staten, Canada, Italië, Zwitserland en België heeft nu ook de importeur van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda in ons land, PON, de verkoop van auto’s met een Euro 5-dieselmotor van het motortype EA 189 tijdelijk opgeschort. Het gaat dan om 4.100 dieselauto’s die op voorraad staan.

PON-woordvoerder Raymond Gense: "Ook als Pon zijn wij onaangenaam verrast door de actuele ontwikkelingen. Wij staan voor een betrouwbaar product. Nu de dieseltypes duidelijk zijn waar het om gaat, nemen wij dan ook de beslissing om pas op de plaats te maken met de levering van auto’s met de betreffende dieselmotor." Naar verluidt meldt de importeur begrepen te hebben dat het VAG-concern verwacht binnen enkele dagen meer duidelijkheid inzake de ontstane situatie te kunnen geven.

Tot die tijd wordt dus een pas op de plaats gemaakt door de verkoop van modellen met een Euro-5 EA189-motor met een inhoud van 1,6- of 2,0-liter in ons land op te schorten. Ook de 1,2-liter TDI driecilinder diesel heeft overigens motorcode EA189, maar dit blok is al vervangen door de 1,4-liter TDI, die van een andere motorenfamilie afstamt en dus niet getroffen is door dit schandaal.

Overigens is het vanaf de eerste van deze maand verplicht dat nieuwe auto's aan de Euro-6 norm voldoen en dat betekent dat de 4.100 auto's waar PON over praat dus demo's en vooraadmodellen die al op kenteken staan zijn of tweedehandjes. Hoe dan ook, dat heeft ze al serieus geld gekost en daar komt dus nu nog deze strop bij.

Het is niet bekend of ook PON al geld opzij heeft gezet om getroffen klanten tegemoet te komen.

Skoda Octavia Hatchback 6

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: