Ook Porsche Macan ontkomt niet aan viercilinder turbo

Je kon er natuurlijk op wachten, maar vandaag is het waarheid geworden, ook de Porsche Macan heeft voortaan als instapmodel een viercilinder turbobenzine in het vooronder liggen.

Is dat erg? Nee helemaal niet, want met een prijs van 69.400,- euro is 'ie zomaar ruim twintig mille goedkoper dan de Macan S, en dat geld kun je echt wel gebruiken om de Macan aan te kleden met wat leuke extra's.

De 2,0-liter turbomotor in de Macan levert 185 kW/252 pk tussen 5.000-6.800 tpm en wordt net als alle andere Macan-uitvoeringen standaard gekoppeld aan een 7-traps PDK-transmissie. Die combinatie staat borg voor een prima acceleratie: in 6,7 seconden voltooit deze Macan de 0-100 km/h sprint, met het optionele Sport Chrono Pakket zelfs in 6,5 seconden.

De topsnelheid bedraagt 229 km/h. Wat brandstofverbruik betreft noteert de Macan met viercilinder turbomotor waarden van 7,2 tot 7,4 liter op 100 km (NEDC). In de praktijk zal dat zo rond de 10 liter liggen en dat is niet slecht voor een auto die bijna rond de 1,7 ton weegt.

Porsche Macan viercilinder turbo zilver grijs 2017 02

Sportieve viercilinder turbo

De viercilinder lijnmotor is ontworpen met het oog op sportieve en efficiënte prestaties. Hij werkt met een turbodruk tot twee bar, tussenkoeling, directe brandstofinspuiting en variabele kleptiming. VarioCam Plus past de nokkenas aan de in- en uitlaatkant continu aan en bedient tevens de klephoogte van de uitlaatkleppen.

Het koppel van 370 Nm is beschikbaar tussen 1.600-4.500 tpm, wat met name prettig is bij bijvoorbeeld snelle inhaalmanoeuvres.

Het rijgedrag wordt gewaarborgd door het standaard Porsche Traction Management (PTM) actieve vierwielaandrijfsysteem in samenspel met het sportonderstel en de precieze besturing. Luchtvering met niveauregeling inclusief het Porsche Active Suspension Management (PASM) met actieve dempers is als optie verkrijgbaar.

Porsche Macan viercilinder turbo zilver grijs 2017 01

Omvangrijke standaarduitrusting

Visueel en in uitrusting verschilt de nieuwe basisuitvoering minimaal van de krachtigere versies. Uiterlijke kenmerken zijn bijvoorbeeld de zwarte raamlijsten, zwarte remzadels die schuilgaan achter de 18"-inch wielen en een uitlaatsysteem met twee enkele, geborstelde roestvaststalen uitlaten.

Veel van de standaardfeatures komen overeen met die van de S-modellen. Zo vertrouwt de Macan bijvoorbeeld op de achtvoudig elektrisch verstelbare comfortstoelen voor de bestuurder, middenbanen uitgevoerd in Alcantara, de nieuwste generatie van het Porsche Communication Management (PCM), een rijbaanassistent en een elektrisch te bedienen achterklep.

Vanaf komende juni staat de volgende viercilinder Porsche bij alle Nederlandse Porsche Centra.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: