Ook Porsche PCM heeft eindelijk real-time verkeersinfo

Porsche introduceert eindelijk de mogelijkheid tot real-time verkeersinformatie voor nieuwe modellen die vanaf september worden geleverd. Waar andere fabrikanten een dergelijk systeem al veel langer hebben, is het merk uit Zuffenhausen dit keer rijkelijk laat met het beschikbaar stellen van deze technologie.

Het systeem wordt ‘gevoed’ door TMC en TMCpro én door GPS-data van vele mobiele telefoons. Zo krijgt de bestuurder een nauwkeurig beeld van de werkelijke verkeersintensiteit. Op basis daarvan kan hij indien nodig snel een andere route kiezen.

Real-time verkeersinformatie is beschikbaar voor nieuwe Porsche-modellen met het Porsche Communication Management (PCM 3.1) in combinatie met de optie ‘online services’. Om de real-time verkeersinformatie te activeren, volstaat het downloaden van de ‘Aha radio’-app op de smartphone (beschikbaar via Apple iTunes en Google Play).

Vervolgens kan de koppeling met het Porsche Communication Management (PCM) worden gemaakt.

Porsche PCCM real time verkeersinformatie 01

Informatie via vele kanalen
De kracht van het systeem zit hem in het feit dat er diverse informatiekanalen worden gebruikt. Om te beginnen komt er informatie via de gestandaardiseerde Traffic Message Channels TMC en TMCpro binnen.

Deze informatie wint aan nauwkeurigheid door de koppeling met GPS-data van vele smartphones in de buurt. Deze informatie is afkomstig van INRIX, een technologiebedrijf dat is gespecialiseerd in het verzamelen en analyseren van verkeersgegevens.

Heldere weergave
De combinatie van TMC- en GPS-gegevens zorgt voor een zeer nauwkeurig beeld van de verkeersintensiteit. Dat wordt op het beeldscherm van het navigatiesysteem zichtbaar: een groen gemarkeerde weg heeft een goede doorstroming, geel staat voor langzaam rijdend verkeer en rood voor file.

Zo wordt zelfs het ontstaan van files zichtbaar. De route kan dan tijdig worden aangepast. Dit voorkomt onnodige vertraging en ergernis.

Ook voor Porsche-modellen vanaf 2012
Real-time verkeersinformatie is vanaf 2016 ook beschikbaar voor Porsches die vanaf november 2012 zijn gebouwd en beschikken over PCM 3.1. Als ‘online services’ al aanwezig zijn, is alleen een update van het navigatiesysteem noodzakelijk. Indien nodig kan de optie ‘online services’ op deze modellen achteraf worden ingebouwd.

Porsche Showroom dealer

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: