Ook Seat Ateca haalt natuurlijk 5 sterren bij EuroNCAP crash-test

Nadat al eerder z'n grotere broertje, de Volkswagen Tiguan, vijf sterren scoorde tijdens de EuroNCAP crash-test, haalt nu ook de Seat Ateca de hoogste veiligheidsscore behaald in dat testprogramma.

De allereerste SUV van de Spanjaarden onderstreepte zijn hoge veiligheidsniveau met de maximale score van 5 sterren. De Ateca noteerde in alle categorieën van de EuroNCAP botsproeven uitstekende cijfers, en bovenal voor de veiligheid van inzittende volwassen en kinderen, voetgangers en voor de rijassistentiesystemen.

Deze erkenning volgt kort voordat de Ateca in september bij de Nederlandse dealers staat. De Ateca is het eerste model in een productoffensief dat het merk voor de komende 18 maanden in petto heeft, met in totaal vier nieuwe modellen, waaronder een SUV crossover in 2017.

Bovendien behaalde Seat de topscore in een jaar waarin EuroNCAP het aantal tests dat een auto moet doorlopen, heeft vergroot en tegelijkertijd de beoordelingscriteria verder heeft aangescherpt. Zo werden voor het beoordelen van de bescherming van passagiers bijvoorbeeld nieuwe formaten en typen crash test dummies gebruikt, en werd het aantal en het niveau van de testmethoden verzwaard.

VISTADIFERENT

Ontwikkeld in Barcelona

Het succes van de Ateca in de EuroNCAP-tests is te danken aan de geavanceerde, zeer effectieve standaard veiligheidssystemen. De nieuwe SUV, die volledig in Barcelona is ontworpen en ontwikkeld, beschikt bijvoorbeeld over het Front Assist noodstopsysteem voor in de stad en op de snelweg, inclusief voetgangerherkenning, wat door EuroNCAP sinds 2016 ook getest wordt. Daarnaast beoordeelt dit veiligheidsprogramma ook de rijbaanassistent, die verkrijgbaar is op de Ateca-serie.

De Ateca, na de Ibiza en Leon de derde pijler onder het merk Seat, krijgt standaard zeven airbags, waaronder een knieairbag, veiligheidsgordels met voorspanners en spankrachtbegrenzers op de voor- en achterstoelen.

Verder levert Seat tal van andere geavanceerde veiligheidsvoorzieningen op de Ateca, waaronder Isofix en Top Tether verankeringspunten op de buitenste zitplaatsen achterin, groot-lichtassistent, een dode-hoekassistent, een kruisverkeerassistent achter, een 360° camera met zicht naar achteren, een vermoeidheidsassistent, een snelheidsbegrenzer en een visuele waarschuwing voor het dragen van de veiligheidsgordels door de passagiers achterin.

Meer lees je via deze link hier.

Seat Ateca SUV 4-Drive TDI TFSI 2017 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: