Ook Seat ontkomt niet aan SUV: 20V20 Concept

Seat onthult op de internationale autoshow van Genève een nieuwe visie op de toekomstige identiteit van het merk. De 20V20 showcar is Seat’s kijk op een uiterst sportieve en krachtige SUV en is gestoeld op een doorontwikkeling van Seat’s design-DNA.

De Seat 20V20 (betekenis: ‘vision veinte veinte’, Spaans voor ‘visie 2020’) combineert het voorkomen van een vierdeurs sportcoupé met het raffinement van een SUV en de veelzijdigheid en bruikbaarheid van een stationwagon uit de middenklasse aldus de Spanjaarden.

02-SEAT-20V20-showcar

“De 20V20 is het nieuwe symbool voor het merk Seat,” vertelt Jürgen Stackmann, CEO van Seat S.A. “Met de 20V20 blikken we vooruit op de designstijl voor onze toekomstige productiemodellen, waarin veel details van de 20V20 terug zullen komen.

De ‘veinte-veinte’ geeft daarnaast duidelijk blijk van onze ambities voor de toekomst. Enerzijds met het oog op onze designstrategie, maar zeker ook voor de positionering van ons merk voor de komende vijf jaar, waarbij we appelleren aan met name jonge kopers. Met het doel dat zij Seat op hun shortlist zetten vanwege merkeigenschappen als durf, karakter, technologie, connectiviteit en aantrekkingskracht.”

01-SEAT-20V20-showcar

Personal Drive Device
Dankzij de 20"- inch wielen en de vastberaden looks - mede tot stand gekomen dankzij de adaptieve full-LED koplampen - oogt de 20V20 showcar robuust, maar volgens het merk zeker niet agressief. Met een lengte van 4.659 mm past de ‘veinte-veinte’ naadloos in het Europese verkeersbeeld.

Ondanks de lage en vloeiende lijnen biedt hij volop ruimte aan vier of vijf inzittenden - dankzij de variabel in te delen achterbank -, heeft hij een ruim interieur en meet de bagageruimte meer dan 600 liter. Een uniek Seat Personal Drive Device fungeert als ‘contactsleutel’ en bedieningspaneel in de auto. Daarnaast is het systeem ook uitneembaar en te gebruiken als navigatiesysteem voor bestuurders die hun reis te voet vervolgen.

05-SEAT-20V20-showcar

Virtual Cockpit met Seat Drive Profile
De complete cockpit van de 20V20 oogt als één, in hoogglans zwart uitgevoerd geheel. Een prominente plek in dat geheel is voorbehouden aan drie TFT-schermen, waarvan de grootste 12,3"-inch meet en fungeert als Virtual Cockpit. Dit scherm verschaft de bestuurder de belangrijkste informatie, terwijl de navigatie-, entertainment- en connectiviteitsfuncties zijn ondergebracht in de overige twee schermen.

De informatie en presentatie ervan kan op basis van persoonlijke voorkeuren worden ingesteld via het Seat Drive Profile. Mobiele telefoons worden via Bluetooth aan het systeem gekoppeld en kunnen via een touchscreen in de cockpit worden bediend. Opladen van telefoons gaat eenvoudig door ze in de Charge Box in de tunnelconsole te leggen.

Een separaat scherm maakt het mogelijk de telefoon vanaf de achterbank te bedienen. De Seat Connect-technologieën maken de 20V20 tot een integraal onderdeel van de verbonden wereld.

04-SEAT-20V20-showcar

Krachtig lichtgewicht
Een intelligent lichtgewicht ontwerp is een gegeven voor Seat, terwijl een uitgebreid pakket aan rijassistentiesystemen het comfort en de veiligheid naar een hoog niveau tillen. De lay-out voor de aandrijving is voorbereid om krachtige TSI-motoren tot 220kW/300Pk aan te kunnen, evenals TDI-dieselmotoren met een vermogen oplopend tot 176kW/240Pk.

Vanzelfsprekend is in beide gevallen ook aan plug-in hybride-oplossingen gedacht, met de mogelijkheid om eveneens puur elektrisch te kunnen rijden. De aandrijfkracht wordt op de wielen overgebracht via de DSG-transmissie en elektronisch gestuurde vierwielaandrijving.

Personal Mover
Een innovatieve gimmick is bovendien de Personal Mover, een elektrisch aangedreven long board waarmee de bestuurder de laatste meters van de parkeerplaats naar zijn huis of kantoor snel en op sportieve wijze kan overbruggen - passend bij het idee achter de 20V20 showcar.

06-SEAT-20V20-showcar 08-SEAT-20V20-showcar 07-SEAT-20V20-showcar

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: