Op vakantie? Volkswagen Transporter T6 California

Na de presentatie van de nieuwe Volkswagen Transporter T6, is het nu de beurt aan één van de belangrijkste uitvoeringen, de California.

De California is de kampeeruitvoering van de Transporter en volgens Volkswagen niet alleen geschikt voor de korte tripjes. Ook voor een vakantie van een week (of twee) biedt de nieuwe California voldoende comfort en faciliteiten.

Voortaan is de California leverbaar in een drietal uitrustingniveaus die schuil gaan onder de namen Beach, Coast en Ocean. Standaard heeft de T6 California de beschikking over het bekende pop-up dak voor extra binnenruimte, zeven stoelen, een verwijderbare picknicktafel, klapstoeltjes en maar liefst 5 slaapplekken.

Volkswagen T6 California Camper Transporter 2016 03

De Coast-uitvoering voegt daar nog een keukentje met twee kookpitten, een koelkast met een inhoud van 42 liter en een spoelbak van RVS aan toe. Ook is het in de Coast wat sfeervoller vertoeven dankzij houten en aluminium interieurdetails.

Topuitvoering is de Ocean die verder nog over dubbele beglazing, extra verwarming, stoelverwarming en instelbare LED-verlichting beschikt. In deze versie is ook het dak elektrisch uit te klappen voor de luie kampeerders.

Bij onze Oosterburen wordt de nieuwe California vanaf de introductie geleverd met verschillende TDI’s die over vermogens tussen de 84 en 204Pk beschikken. Over de mogelijkheid tot 4-Motion vierwielaandrijving weten we nog niets, wel dat er later nog een tweetal 2,0-liter TSI benzine-uitvoeringen volgen.

Het motorengamma voor de Nederlandse markt is nog niet bekend, evenals de prijzen.

Volkswagen T6 California Camper Transporter 2016 06 Volkswagen T6 California Camper Transporter 2016 02 Volkswagen T6 California Camper Transporter 2016 01 Volkswagen T6 California Camper Transporter 2016 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: