Opel ADAM ROCKS S leverbaar vanaf € 24.995,-

De compact-crossover Opel ADAM ROCKS S beleefde zijn wereldpremière op de AutoRAI dit voorjaar en is vanaf nu te bestellen voor een prijs vanaf € 24.995,-.

Net als bij alle andere uitvoeringen van de ADAM is er keuze uit tal van opties en accessoires om het ex- en interieur te personaliseren. Ook is vanaf nu het IntelliLink infotainmentsysteem leverbaar voor de nieuwe ADAM ROCKS S en het Opel OnStar systeem zelfs standaard.

De ADAM ROCKS S biedt het beste uit twee werelden voor sportief ingestelde rijders. Het stoere outdoor uiterlijk van de 3,75 meter lange ADAM ROCKS is gecombineerd met de prestaties van de ADAM S: 110kW (150Pk), 220Nm aan koppel en een topsnelheid van 210 km/h.

De ROCKS S accelereert van 0 – 100 km/h in 8,5 seconden en reageert volgens Opel bijzonder gretig op het gas bij een tussensprint van 80 – 120 km/h in de vijfde versnelling. Dat lukt in 7,9 seconden. De krachtbron is gekoppeld aan een 'close ratio'-handgeschakelde zesversnellingsbak. Ondanks de sportieve referenties is het brandstofverbruik met 5,9 l/100 km gemiddeld (139 g/km CO2) nog redelijk gunstig.

Opel Adam Rocks S primeur Nederland grijs 2016 06

High-performance remmen
Het karakter van de ADAM ROCKS S komt echt goed uit de verf op bochtige buitenwegen, dankzij een met 15 millimeter verlaagd onderstel ten opzichte van de ADAM ROCKS en een directere besturing. High-performance remmen en een uitschakelbaar ESP maken het sportieve plaatje helemaal compleet.

Connectiviteit van de bovenste plank: Opel OnStar
De uitrusting van de ADAM ROCKS S is toonaangevend in zijn klasse. Standaard is de auto uitgerust met onder andere Electronic Climate Control, Recaro stoelen vóór, 17"-inch lichtmetalen velgen, LED dagrijverlichting en – achterlichtunits, canvas Swing-Top, etc.

Optioneel biedt de ADAM ROCKS S nog meer. Zo is bijvoorbeeld Dode Hoek Waarschuwing beschikbaar. De bestuurder krijgt een waarschuwing van knipperende led-lampjes in de buitenspiegels zodra hij van rijstrook wil wisselen en een auto zich in de dode hoek bevindt. Dode Hoek Waarschuwing is actief bij snelheden van 11 tot 140 km/h. Het systeem is onderdeel van het Park Assist ll pakket, dat de ADAM ROCKS S ook automatisch kan laten inparkeren. De meerprijs voor dit alles bedraagt overigens € 595,-.

Opel Adam Rocks S primeur Nederland grijs 2016 08

Verder is het IntelliLink infotainmentsysteem leverbaar, onderdeel van de standaarduitrusting is Opel OnStar. De persoonlijke online- en service assistent biedt onder meer 24/7 toegang tot hulp en assistentie, online voertuigdiagnose en de mogelijkheid om de auto te traceren na diefstal. In het laatstgenoemde geval kan, op afstand, het starten van de auto onmogelijk worden gemaakt.

Met Opel OnStar fungeert de Opel ADAM ROCKS S ook als een 4G mobiele Wi-Fi hotspot, waaraan maximaal zeven mobiele apparaten zijn te koppelen. De eerste 12 maanden zijn de Opel OnStar diensten en de Wi-Fi hotspot gratis.

Opel Adam Rocks S primeur Nederland grijs 2016 05 Opel Adam Rocks S primeur Nederland grijs 2016 04 Opel Adam Rocks S primeur Nederland grijs 2016 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: