Opel Astra TCR: helaas alleen voor het circuit

Opel zet zijn succesvolle aanwezigheid in de toerwagenracerij voort en neemt via professionele privéteams deel aan de Touring Car Racing Series (TCR). Speciaal daarvoor is de duurste Astra tot nu toe ontwikkeld.

Naar eigen zeggen heeft dat model alle ingrediënten voor een succesvolle toerwagen: een krachtige, efficiënte tweeliter turbomotor met een vermogen van 243kW (330Pk) en een koppel van 420Nm. De Astra TCR is aan de voorzijde voorzien van remschijven van 378 mm doorsnee en remklauwen met zes zuigers. Achter monteert Opel remschijven van 265 mm en remklauwen met twee zuigers.

Opel Astra TCR Kissling Motorsport 2016 18

Het leeggewicht van de Astra TCR is met 1.200 kilogram ideaal voor het snellere bochtenwerk op bijvoorbeeld de Nordschleife. Het ‘Balance of Performance’-concept, dat voortkomt uit het GT3-model, zorgt ervoor dat auto’s van alle deelnemende merken dezelfde winkansen hebben.

Daarbij wordt de coureur overigens niet geholpen door zaken als ABS en ESP, want die zijn in de TCR verboden. Die schakelt dan wel weer met schakelpeddels aan het stuur en als hij of zij terugschakelt, zorgt een geautomatiseerd dubbel ontkoppelingssysteem voor stabiliteit.

De Opel Astra TCR is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Kissling Motorsport, sinds vele jaren een partner van Opel. Kissling maakte zijn uitstekende reputatie opnieuw waar met de ontwikkeling van de ADAM R2 voor rally’s. Die auto behaalde in handen van privéteams niet minder dan 61 overwinningen uit negentig starts en met gevestigde namen als tegenstanders.

Het ontwikkelingsschema voor de nieuwe Astra TCR is uitermate krap; de eerste tests staan gepland voor eind Oktober. Opel levert reeds vanaf Februari volgend jaar een beperkt aantal Opel Astra TCR’s aan klantenteams voor een bedrag van 95.000,- euro.

En daarmee is deze Astra TCR dus de duurste Astra ooit en jammer genoeg niet voor op de openbare weg, aldus mijn echtgenote...

Opel Astra TCR Kissling Motorsport 2016 17 Opel Astra TCR Kissling Motorsport 2016 16 Opel Astra TCR Kissling Motorsport 2016 06 Opel Astra TCR Kissling Motorsport 2016 04 Opel Astra TCR Kissling Motorsport 2016 18 Opel Astra TCR Kissling Motorsport 2016 12 Opel Astra TCR Kissling Motorsport 2016 15

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: