Opel bouwt auto’s voor Holden in Australië en Nieuw-Zeeland

Een weer een klein beetje goed nieuws voor Opel, want vanaf volgend jaar zal het merk modellen exporteren naar Australië en Nieuw-Zeeland, die daar aangeboden zullen worden onder de naam van het Australische GM-merk Holden.

De betreffende modellen zijn de Astra GTC en de zeer sportieve Astra VXR, hier bekend als Astra OPC. Daarnaast zullen ook de elegante Cascada cabriolet en de krachtige VXR-topversie (OPC) van de Insignia aangeboden worden.

Holden Astra VXR Insignia Cascada Opel 2015  04

Opel CEO Karl-Thomas Neumann zegt hierover: “Bij Opel/Vauxhall zijn we blij om deze hoogwaardige modellen in onze Europese fabrieken te kunnen produceren voor het Australische Holden. Met hun prestaties, design en kwaliteit voldoen deze auto’s aan de hoogste verwachtingen. Dit is de tweede keer op korte termijn dat we goed nieuws kunnen meedelen over de export van onze producten. Ongeveer een maand geleden hebben we aangekondigd dat we Buick-modellen voor de Amerikaanse markt in onze fabriek in Rüsselsheim zullen assembleren.”

Holden Astra VXR Insignia Cascada Opel 2015  05

Gerasimos Dorizas, CEO van Holden, voegt hieraan toe: “Dankzij de sterke en langdurige samenwerking tussen de GM-merken in Europa en Australië, kunnen we onze klanten uitstekende, hoogtechnologische producten aanbieden. Deze nichemodellen zullen onze merkportfolio perfect aanvullen.”

Vorig jaar in Augustus kondigde Opel aan haar activiteiten als zelfstandig merk te staken wegens de danige verslechtering van de Australische marktcondities, waardoor het continueren van de eigen activiteiten economisch niet langer verantwoord was. Op dat ogenblik gaf Opel aan dat het merk zou overwegen om de verkoop van Opel-modellen in de toekomst verder te zetten onder het lokale GM-merk Holden.

Opel/Vauxhall en Holden hebben al een lange geschiedenis in het delen en uitwisselen van technologieën en modellen dus waarschijnlijk is er niet langer dan vijf minuten over dit besluit vergaderd.

Holden Astra VXR Insignia Cascada Opel 2015  08 Holden Astra VXR Insignia Cascada Opel 2015  03 Holden Astra VXR Insignia Cascada Opel 2015  09

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: