Opel brengt volgend jaar zeven nieuwe modellen op de markt waaronder Crossland X SUV

Onder de noemer “7 in 17” introduceert Opel in 2017 zeven nieuwe modellen in uiteenlopende segmenten. Nog niet eerder in de lange historie van het merk – die teruggaat tot 1899 – introduceerde Opel zoveel nieuwe modellen in één kalenderjaar.

Het “7 in 17”-offensief maakt deel uit van een uitgebreid modellenoffensief van Opel van in totaal 29 nieuwe modellen tussen 2016 en 2020. In deze periode versterkt Opel zijn merkpositie en wordt het portfolio compleet vernieuwd.

“Door deze zeven nieuwe modellen in 2017 wordt Opel een compleet ander merk in de komende twaalf maanden”, zegt Opel CEO Dr. Karl-Thomas Neumann. “Met de Ampera-e maken we elektromobiliteit geschikt voor alledaags gebruik.

De tweede generatie Insignia combineert een nieuwe vorm van elegantie met lichtgewicht technologieën en atletische dynamiek. Met de eveneens compleet nieuwe crossovers in het B- en C-segment breiden we ons modellenportfolio nog verder uit en geven we onze groei een extra impuls.”

opel-ampere-e-oranje-2017-00

Het “7 in 17”-modellenoffensief van Opel in zeven stappen:

1. De rangekampioen: Met de nieuwe Ampera-e, die debuteerde op de Autosalon van Parijs, maakt Opel begin 2017 elektromobiliteit bereikbaar voor een veel bredere doelgroep. De Ampera-e domineert in zijn klasse dankzij een elektrische actieradius van meer dan 500 kilometer (gemeten volgens New European Driving Cycle, NEDC).

De Ampera-e biedt daarnaast plaats aan vijf inzittenden en bagage, maar rijdt ook sportief dankzij een elektromotor met 150 kW/204 pk en 360 Nm trekkracht.

2. Het nieuwe vlaggenschip: De compleet nieuwe Opel Insignia Grand Sport is een vijfdeurs sedan met coupédesign, een dynamisch rijgedrag en toonaangevende vierwielaandrijving. Net zoals zijn voorganger, waarvan tot nu toe meer dan 900.000 exemplaren zijn verkocht, bouwt Opel de nieuwe Insignia in Rüsselsheim.

3. De allrounder: De nieuwe Opel Insignia Sports Tourer profiteert net als de nieuwe Insignia Grand Sport van het baanbrekende design van de Opel Monza Concept uit 2013. Het sportieve front met compacte koplampen heeft een atletische uitstraling. De interieurruimte neemt ten opzichte van zijn voorganger aanzienlijk toe, vooral op de achterbank en in de kofferruimte.

Het avontuurlijke alternatief voor de Sports Tourer is de nieuwe Opel Insignia Country Tourer. De auto krijgt vierwielaandrijving en stoere off-road looks. De nieuwe Country Tourer is de juiste keuze voor liefhebbers van wintersport en outdoor-activiteiten, maar ook voor iedereen die onderscheidende uitstraling op prijs stelt.

opel-insignia-grand-sport-2017-camouflage-00

4. De compacte stoere: De Opel Karl Rocks. Het uiterlijk valt op door SUV-achtige kenmerken, zoals stoerdere bumpers, wielkastverbreders en beschermpanelen op de flanken. Ook biedt deze nieuwe modelvariant een hogere zitpositie door een 18 millimeter grotere bodemvrijheid ten opzichte van de Karl. Meer lees je hier.

5. De Vivaro Tourer: Volgend jaar introduceert Opel een extra stijlvolle versie van de succesvolle Opel Vivaro Combi.

6. De auto met dat beetje “X-tra”: Begin 2017 versterkt Opel het SUV-programma. Naast de bestverkopende SUV in het B-segment – de Mokka X – introduceert Opel een nieuw crossover model (CUV) – de Opel Crossland X. Met dit nieuwe model speelt Opel in op de vraag naar sportieve en ruime crossovers.

7. De nieuwe CUV in het C-segment: Opel breidt het aanbod in de compacte klasse ter aanvulling op de Astra en Zafira verder uit met een uitzonderlijk sportieve crossover.

Opel Karl Rocks blauw OnStar 2017 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: