Opel Corsa met 14%, Insignia Country Tourer met 20% bijtelling

Opel biedt de nieuwe Corsa en de stoer ogende Opel Insignia Country Tourer nu in enkele aantrekkelijke versies voor de zakelijke rijder aan. Het gaat om rijk uitgeruste Business+ versies met zuinige dieselmotoren.

In navolging van de 3-deurs versie scoort nu ook de zakelijk populaire Corsa 5-deurs 1.3 CDTi 14% bijtelling. De Insignia Country Tourer is nu ook extra aantrekkelijk met slechts 20% bijtelling. Ze zijn nu te bestellen en nog dit jaar leverbaar. Bij een tenaamstelling voor 1 januari 2016 profiteert de gebruiker nog maximaal vijf jaar van de lage bijtelling.

Opel Corsa 1.4 bi-fuel ecoFlex LPG wit 2016 03

Corsa Easytronic 3.0

De nieuwe Opel Corsa met een ultrazuinige 1.3 CDTi dieselmotor met Start/Stop en een Easytronic 3.0 was al als 3-deurs leverbaar met 14% bijtelling. Nu geldt dit fiscale voordeel ook voor de 5-deurs uitvoering. De gunstige bijtelling is te danken aan een CO2-uitstoot van slechts 82 g/km. Er is een brandstofverbruik haalbaar van slechts 3,1 l/100 km gemiddeld. De lage emissiewaarde en een zeer gunstig brandstofverbruik staan pittige prestaties niet in de weg. De 1.3 CDTi is goed voor 70kW (95Pk) en 190 Nm koppel.

Het lage verbruik is mede toe te schrijven aan het start-stopsysteem en de nieuwste generatie  Easytronic, die standaard is bij de ultrazuinige Corsa 1.3 CDTi. De gerobotiseerde automaat met vijf versnellingen schakelt verrassend soepel en reageert adequaat op het gaspedaal. Een lage inwendige wrijving draagt bij aan de efficiency.

Corsa Business+

De Opel Corsa 1.3 CDTi Easytronic 3.0 Start/Stop 3-deurs is verkrijgbaar vanaf € 17.595,- (5-deurs vanaf € 18.195,-). Dat is de uitvoering Business+. Tot de uitrusting behoort onder meer het zeer uitgebreide IntelliLink-infotainmentsysteem, met onder meer Bluetooth-connectiviteit, een usb-poort, een touchscreen van 7-inch en voice control. De Corsa 1.3 CDTi is verder te leveren in de uitvoeringen Edition, Color Edition en Cosmo.

Opel Insignia 2014 2013 Brons Bruin Country Tourer 4x4 SIDI 05

Insignia Country Tourer 1.6 CDTi

Naast de Opel Insignia 4-/5-deurs en de Sports Tourer is nu ook de Insignia Country Tourer verkrijgbaar met 20% bijtelling. Het stoere en avontuurlijke design gaat samen met een wat hogere zitpositie en de functionaliteit van een allround stationwagen. De lage bijtelling is mogelijk dankzij een nieuwe,  fluisterstille en ultrazuinige 1.6 CDTi dieselmotor met Start/Stop en handgeschakelde zesversnellingsbak.

De CO2 uitstoot bedraagt slechts 109 g/km. De 1.6 CDTi levert pittige prestaties dankzij een maximaal vermogen van 100kW (136Pk) en een koppel van maar liefst 320Nm. Het is daarmee een van de krachtigste 1,6-liter turbodiesels van dit moment.

Opel Insignia Country Tourer 1.6 Turbo 2.0 CDTI voorwielaandrijving 02

Country Tourer Business+ met Opel OnStar!

De Opel Insignia Country Tourer Business+ is er vanaf € 35.995,-. Tot de uitrusting behoren onder meer het nieuwe IntelliLink navigatiesysteem met 8” touchscreen, parkeersensoren, met leder bekleed stuurwiel, LED-verlichting en Electronic Climate Control. Daarnaast bevat deze versie standaard de nieuwe connectiviteits- en service-assistent, Opel OnStar.

Het systeem alarmeert bijvoorbeeld automatisch hulpdiensten als de airbags worden geactiveerd. Ook biedt het 24/7 toegang tot hulp en assistentie, zoals voertuigdiagnose of het downloaden van bestemmingen in het navigatiesysteem.

Met OnStar fungeert de Opel Insignia zelfs als een 4G LTE mobiele Wi-Fi hotspot. Tegelijkertijd kunnen tot wel zeven mobiele apparaten worden gekoppeld. De eerste 12 maanden kunnen klanten gratis kennismaken met de Opel OnStar-diensten, inclusief de Wi-Fi-verbinding.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: