Opel Corsa: zuinige dieselvariant voor Nederland

De Opel Corsa van de vijfde generatie zal bij lancering in ons land keuze bieden uit vier motorvarianten. De nieuwe 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo in de nieuwe Corsa is er 90Pk en 115Pk vermogen.

Beide versies leveren 170Nm koppel vanaf 1.800 t/min. De driecilinder turbobenzinemotor met balansas is volledig van aluminium en voldoet aan de Euro 6-emissienorm. Een start-stopsysteem is standaard.

Het benzineaanbod bestaat verder uit een atmosferische 1,4-liter benzinemotor met 90Pk vermogen (CO2 uitstoot van 110 g/km). Deze motor is gekoppeld aan een nieuwe, geautomatiseerde zesversnellingsbak. Volgens Opel biedt deze Easytronic 3.0-transmissie door de geringe inwendige wrijving extra souplesse, adequate reacties op het gaspedaal en een verbeterde efficiency.

Opel Corsa vijfde generatie rood 2015 23

Het motorenaanbod bij introductie wordt gecompleteerd door een geheel vernieuwde, handgeschakelde 1.3 CDTI dieselmotor met een vermogen van 95Pk. Een start-stopsysteem is standaard, wat resulteert in een gecombineerd brandstofverbruik van 3,2 liter per 100 km en een CO2 uitstoot van 85 g/km. Deze dieselmotor voldoet eveneens aan de Euro 6-norm.

Speciaal voor de Nederlandse markt werkt Opel aan een nóg zuiniger dieselvariant die kort na marktintroductie van de nieuwe Corsa beschikbaar zou moeten komen. Met deze additionele dieselversie beoogt Opel op de Nederlandse markt in aanmerking te komen voor een bijtellingspercentage van 14%. Indien de Opel-engineers erin slagen de vereiste CO2 limiet te realiseren zal deze diesel in de eerste helft van volgend jaar bij ons op de markt komen.

Meer informatie over de nieuwe Corsa vind je hier.

Opel Corsa vijfde generatie rood 2015 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: