Opel denkt vast aan de zomer, alles over de nieuwe Cascada

Buiten sneeuwt het en denkt nog niemand aan de zomer. Toch heeft Opel bekendgemaakt dat de nieuwe Cascada per direct in Duitsland vanaf 25.945,- euro te bestellen is.

De Nederlandse prijzen zullen waarschijnlijk ook niet al te lang meer op zich laten wachten. Vandaar nu vast de details van Opel’s nieuwste cabriolet, die officieel op de AutoSalon van Genève gepresenteerd wordt.

Instapper wordt de 1,4-liter met 120Pk, gevolgd door dezelfde motor maar dan in 140Pk versie. De voorlopige topper op benzinegebied is de nieuwe 1,6-liter SIDI turbomotor met 170Pk en 280Nm koppel dankzij een speciale overboost functie.

2013 Opel Cascada SIDI 04

De Cascada zal ook leverbaar worden met de inmiddels bekende 165Pk sterke 2,0-liter CDTI ecoFlex motor. Deze verbruikt 5,2 liter per 100 kilometer en dat is goed voor een CO2 uitstoot van 138 gram. Niet lang daarna volgt de knaller op dieselgebied: de 195Pk sterker 2,0-liter BiTurbo CDTI ecoFlex.

Standaard beschikt de Cascada overigens over een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten. Een automaat met hetzelfde aantal versnellingen is leverbaar op de nieuwe 1.6 SIDI en de 165Pk sterke 2.0 CDTI motor.

2013 Opel Cascada SIDI 02

Standaard beschikt de Cascada over een Easy-Entry systeem, Park Pilot, LED-achterlichten, lichtmetalen velgen, radio en airconditioning. Ook een in 17 seconden, tot 50 km/h, elektrisch te openen dak behoort tot de standaarduitrusting, net zoals de uit de Insignia OPC bekende HiPerStrut ophanging. Deze zou voor een extra dynamisch rijgedrag moeten zorgen.

De achterbank is in twee delen neerklapbaar (50:50) en geeft toegang tot de bagage ruimte die bij gesloten dak 380 liter en met het dak open 280 liter bedraagt.

De beter uitgeruste Innovation versie kent in Duitsland een meerprijs van 3.600,- euro en beschikt dan over zaken als een Premium kap (betere isolatie), elektrische gordelaangevers, links en rechts gescheiden klimaatcontrole, Morrocana bekleding met contrasterende naden en de laatste generatie AFL+ met 10 verschillende lichtfuncties.

2013 Opel Cascada SIDI 01

De Cascada wordt voorlopig in 10 verschillende kleuren geleverd die met 3 dakkleuren gecombineerd kunnen worden. Het getal 10 komt ook bij de velgen terug want er zijn vanaf de introductie ook tien verschillende velgen designs tussen 17”- en 20”-inch leverbaar.

Opties zijn er natuurlijk genoeg. Zo is er keuze uit twee verschillende soorten leder, drie verschillende navi/infotainment systemen, FlexRide, AGR gecertificeerde verwarmde en geventileerde stoelen, Opel’s Frontcamera met nieuwe functies, een verwarmd stuurwiel en standverwarming.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: