Opel gaat extreem met de Astra OPC EXTREME voorzien van 300+Pk

Eind vorige maand kondigde Opel al aan om een speciale versie van de Astra OPC op te markt te willen brengen onder de naam Extreme. Een auto die letterlijk vanaf de openbare weg zó de Nordschleife van de Nürburgring op zou moeten kunnen om het de daar gevestigde orde nog danig moeilijk te maken.

Nogal een uitspraak natuurlijk en vandaar dat het merk veelvuldig gebruik maakt van technologie die ook in de raceversie van de Astra, de OPC Cup, gebruikt wordt.

Opel Astra OPC Extreme 2015 VLN  grijs 02

Dat is natuurlijk onder andere koolstofvezel en daar zijn de motorkap en het dak van gemaakt. Die laatste weegt normaal een kilo of 10 maar dankzij het hightech materiaal kon dat teruggebracht worden tot 2,3 kilogram.

Ook de achterste zijschermen, nu slechts 700 gram per stuk (normaal 2,1 kg), diffusor, frontspoiler, velgen en de crossbrace boven de direct ingespoten turbomotor zijn van het materiaal gemaakt. In totaal weegt de Astra OPC Extreme 100 kg minder dan zijn broer.

Over die motor gesproken, dat is een zwaar opgevoerde versie van Opel’s 2,0-liter turbo benzinemotor. Het exacte vermogen is nog niet bekend, maar zeker is dat ‘ie over meer dan 300Pk zal beschikken. Daarmee is de motor overigens meteen de sterkste viercilinder die het merk ooit produceerde.

Opel Astra OPC Extreme 2015 VLN  grijs 03

Om de racegenen verder te onderstrepen zijn zaken als zespuntsgordels, verstelbare schokdempers, een Brembo-remsysteem en lichtgewicht 19”-inch velgen voorzien van 245/40 rubber standaard.

Opel heeft al van de daken geschreeuwd dat ze de Extreme in een gelimiteerde oplage op de markt willen brengen maar houdt een slag om de arm door te melden dat een eventuele productie afhangt van de reacties van het publiek op de komende Autosalon van Genève.

Opel Astra OPC Extreme 2015 VLN  grijs 08 Opel Astra OPC Extreme 2015 VLN  grijs 09 Opel Astra OPC Extreme 2015 VLN  grijs 05 Opel Astra OPC Extreme 2015 VLN  grijs 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: