Opel geeft ADAM S prijskaartje van € 22.995,-

Opel heeft vandaag de prijs bekend gemaakt van de leukste Adam, de Adam S.

De Adam is het sportieve topmodel van het Adam-gamma en heeft onder de kap de beschikking over een 1,4-liter Turbo ECOTEC-benzinemotor met een specifiek vermogen van ruim 100Pk per liter. Daarmee behoort deze motor tot de krachtigste in zijn soort.

Opel Adam S Sport Ecotec 1.4 Turbo 2015 grijs rood 05

Het vermogen van 110kW (150Pk) en het maximumkoppel van 220Nm tussen 2.750 tot 4.500 toeren per minuut wordt via de sportief schakelende zesversnellingsbak naar de voorwielen gestuurd. De Adam S sprint daarmee vanuit stilstand in 8,5 seconden naar de 100 km/h en bereikt een topsnelheid van 210 km/h.

De Turbo ECOTEC-benzinemotor is voorzien van slimme oplossingen om het gewicht te beperken. Hij voldoet aan de Euro 6-emissienorm en heeft een verbruik van een bescheiden 5,9 liter benzine per 100 kilometer (volgens NEDC).

Opel Adam S Sport Ecotec 1.4 Turbo 2015 grijs rood 01

Volgens Opel is de Adam S volledig in zijn element op bochtige wegen. Het onderstel en de stuurinrichting zijn speciaal voor deze uitvoering ontwikkeld en dragen in hoge mate bij aan de dynamiek van de Adam S. En ook niet onbelangrijk: deze Adam biedt meer dan uitstekende stopkracht dankzij een hoogwaardig OPC Performance-remsysteem.

De Adam S is te herkennen aan de voorspoiler, de zijskirts, de achterspoiler en de verchroomde uitlaatpijp. Net als alle andere Adam-uitvoeringen is de ‘S’ geheel naar eigen smaak te samen te stellen. Het exterieur, het dak en het interieur kunnen eindeloos worden gepersonaliseerd.

Tot de standaarduitrusting behoren onder meer LED-dagrijverlichting, LED-achterlichten, specifieke Recaro-sportstoelen en automatische airconditioning.

De sportieve topversie van de Adam staat vanaf begin volgend jaar in de showroom en is nu al te bestellen voor een prijs van 22.995,- euro.

Opel Adam S Sport Ecotec 1.4 Turbo 2015 grijs rood 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: