Opel geeft gas met nieuwe 3-cilinder SIDI turbomotor

Opel is op dit moment hard bezig het complete motorenpark te moderniseren en te vervangen door motoren van de SIDI generatie.

Na de recent geïntroduceerde 1,6-liter SIDI-benzine en CDTI-diesel met dezelfde inhoud presenteert het merk nu een gloednieuwe compacte 3-cilinder turbobenzine van dezelfde generatie.

Opel SIDI 1.0 turbo 2014 02

Deze 3-cilinder beleeft binnenkort z’n première in de Opel Adam, maar het zal niemand verbazen wanneer deze motor op termijn ook in de nieuwe Corsa en misschien zelfs wel in de nieuwe Astra opduikt. Ook een entree in de Insignia ligt mogelijk voor de hand, Ford gaat tenslotte de nieuwe Mondeo naar verluidt ook met een 3-cilinder uitleveren.

Het in aluminium gegoten blokje met een inhoud van 1,0-liter beschikt over de modernste technologieën. Om te beginnen is er een balansas. Deze is nodig omdat motoren met een oneven aantal cilinders van nature niet in balans zijn. Om dat te voorkomen draait in het oliecarter een ketting met omgekeerde vertanding met dezelfde snelheid als de nokkenas.

Opel Adam rood 1.0 2014

Uiteraard is deze nieuwste SIDI-motor ook voorzien van directe brandstofinspuiting, vier kleppen per cilinder, een watergekoelde turbolader en een in de cilinderkop geïntegreerd spruitstuk.

Dit alles resulteert in een vermogen van 115Pk en een trekkracht van 166Nm die tussen 1.800 en 4.700 toeren per minuut beschikbaar is. Daarmee levert dit blokje volgens Opel een hoger koppel dan de huidige ongeblazen 1,6-liter benzinemotor.

Parallel aan deze motor ontwikkelde het Duitse merk ook nog een nieuwe kleine handgeschakelde zesversnellingsbak die slechts 37 kilogram weegt en tot 220 Nm trekkracht aankan. Het zal niemand verbazen dat dit de versnellingsbak is waar deze en eventuele nog toekomstige andere kleinere motoren gebruik van gaan maken.

Opel SIDI 1.0 turbo 2014 01

Respect Copyright!
%d bloggers like this: