Opel Grandland X-gamma krijgt tweede plug-in hybride

Rond de zomer presenteerde Opel met de Grandland X Hybrid4 wat mij betreft de leukste Opel sinds jaren. Dankzij een 200pk sterke 1,6-liter in het vooronder en twee elektromotoren die elk 110 pk leveren komt het totale vermogen uit op 300pk. In combinatie met de standaard aanwezige vierwielaandrijving is het nodige rijplezier voor zover je daarover kunt spreken gegarandeerd.

Helaas hebben dergelijke specificaties ook gevolgen voor de prijs met als resultaat dat je de Hybrid4 niet veel tegen zult gaan komen. Bij Opel realiseert men zich dat kennelijk ook en dus komt er een goedkopere variant die over minder vermogen en alleen voorwielaandrijving beschikt.

De tweede plug-in variant van de Grandland X gaat schuil onder de naam Hybrid en beschikt over een iets minder sterke variant van de 1,6-liter benzinemotor, namelijk een versie met 181pk. Die wordt in dit geval gekoppeld aan een enkele 110 pk sterke elektromotor waarmee het gecombineerde vermogen 75pk later uitkomt dan bij de Hybrid4, oftewel 225pk.

Daarmee zit je dan in 8,9 seconden op de 100 km/h en kun je door tot het vermogen in kilometers, namelijk 225 km/h. Het accupakket van de Grandland X Hybrid is met een capaciteit van 13,2 kWh dan weer identiek aan die van Grandland X Hybrid4. Schakelen gaat overigens ook met dezelfde achttraps automaat als in de Hybrid4.

Opel belooft een elektrische actieradius van 57 kilometer en daarmee komt deze Grandland X op elektrokracht net even iets verder dan de Hybrid4 die het tot maximaal 50 kilometer volgens de WLTP-cyclus schopt.

Meer informatie hebben we binnenkort voor je.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: