Opel Insignia Country Tourer vanaf € 45.995,-; dieselprijzen later

Opel heeft de vanafprijs van de avontuurlijkste Insignia van het moment bekendgemaakt, de Country Tourer.

De Country Tourer is de wintersport/alpenversie van het Insignia gamma en Opel’s antwoord op auto’s als de Audi A4 Allroad, Volkswagen Passat Alltrack, Volvo XC70 Cross Country en de nog te verschijnen op volger van de Skoda Octavia Scout.

Het model staat 20 millimeter hoger op z'n wielen dan z’n normale broertje en hoeft zich dus, net zoals z'n concurrenten, niet te beperken tot stad en asfaltwegen.

Opel Insignia 2014 2013 Brons Bruin Country Tourer 4x4 SIDI 05

Daar zorgen ook de voorste en achterste beplating onderaan de carrosserie voor, evenals de verbrede wielkasten en de dubbele uitlaat. De Country Tourer is prima uitgerust om oneffen terrein te betreden, door bijvoorbeeld ook de toepassing van een standaard beschermingsplaat onder de motor, die is gemaakt van ultra-sterk staal en voorzien van een speciale coating ter bescherming.

De standaard aanwezige elektronisch gestuurde 4x4-aandrijving is voorzien van een Haldex-koppeling en een sperdifferentieel. De aandrijving past zich aan volgens de wegomstandigheden, met een koppel dat naadloos van nul tot 100 procent over de voor- en achteras en tussen de achterwielen verdeeld wordt.

Het grootste voordeel daarbij is dat dit allemaal gebeurt nog voor een wiel begint te slippen door een gebrek aan tractie, bijvoorbeeld op een nat of besneeuwd wegdek. In combinatie met het elektronisch gestuurde FlexRide premium chassis, legt het vierwielaandrijvingssysteem nieuwe normen op wat betreft reactietijd en voertuigcontrole.

Indien nodig stuurt de aandrijving die de koppeling regelt onmiddellijk meer koppel naar de achteras. De sensoren van het 4x4-systeem geven voortdurend informatie door aan de individuele besturingsmodules over de rotatie, de versnelling, de stuurhoek, de wielsnelheid, de positie van het gaspedaal, het motortoerental en het koppel. Op basis daarvan wordt de krachtverdeling tussen de voor- en achteras direct aangepast aan de omstandigheden.

Opel Insignia 2014 2013 Brons Bruin Country Tourer 4x4 SIDI 02

Voor stabiliteit en dynamiek zorgt het elektronisch gestuurde sperdifferentieel op de achteras (eLSD). Het eLSD controleert de koppelverdeling tussen de achterwielen door meer koppel over te dragen op het wiel dat de meeste grip nodig heeft. De Insignia Country Tourer weet zich daarmee volgens Opel zelfs te redden wanneer drie wielen zich op een losse of glibberige ondergrond bevinden en slechts één achterwiel tractie heeft.

De adaptieve vierwielaandrijving staat bestuurders ook bij in niet-kritieke situaties. Om verlies door wrijving te beperken en brandstof te besparen, schakelt het systeem overigens automatisch over op voorwielaandrijving wanneer het voelt dat er geen adaptieve interventies nodig zijn.

Opel Insignia 2014 2013 Brons Bruin Country Tourer 4x4 SIDI 01

Opel levert de Country Tourer met drie motoren. De prijs van de benzinevariant, voorzien van de 2,0-liter SIDI turbo (250Pk/400Nm), bedraagt net geen 46 mille en daarmee is het model fors goedkoper dan z’n naaste concurrenten.

De prijzen van de dieselversie (2.0 CDTI met 163 of 195Pk) volgen in een later stadium. Meer info over de nieuwe Insignia vind je hier en hier meer over het nieuwe Infotainmentsysteem.

Opel Insignia IntelliLink Navi 900 Touch Europa 03

Respect Copyright!
%d bloggers like this: