Opel Insignia doet even 2.111 kilometer op één tank diesel

Dus jij dacht dat je nooit in de buurt kon komen van de door de fabrikant opgegeven verbruikscijfers voor je auto?

Niets is minder waar, want de Zwitser Felix Egolf, bekend als onafhankelijk zuinigheidsexpert, heeft met een Opel Insignia een afstand van maar liefst 2.111 kilometer afgelegd op één volle tank brandstof. Hij reed van Luzern via het Opel-hoofdkantoor in Rüsselsheim naar Cuxhaven aan de Noordzee en via Hannover en Kassel naar Zürich.

Opel Insignia ecoflex 2.111 kilometer diesel tank record 05

Egolf reed in een standaard Opel Insignia met een 100 kW (136 pk) sterke 1.6 CDTI ecoFLEX-dieselmotor met handbediende zesversnellingsbak. Volgens de officiële verbruikstest (NEDC) verbruikt deze versie 3,9 tot 3,8 l/100 km (104 tot 99 gram CO2/km), afhankelijk van de gereden uitvoering. Egolf liet over de gehele afstand een gemiddeld dieselverbruik van slechts 3,46 l/100 km noteren, zo’n 10 procent minder dan de fabrieksopgave.

“Ik wilde de 2.000 kilometer-barrière al enige tijd doorbreken, maar ik kon de juiste auto niet vinden”, aldus Egolf na zijn geslaagde recordpoging. “De Opel Insignia bleek de ideale auto.

Opel Insignia ecoflex 2.111 kilometer diesel tank record 02

Mede dankzij de Continental Eco Contact 5-banden met een lage rolweerstand en de uitstekende aerodynamica van de Insignia (Cw-waarde 0,26) lukte het om met zeventig liter diesel maar liefst 2.111 kilometer af te leggen. Het toont aan dat je met een bewuste rijstijl in staat kunt zijn om de officiële verbruikscijfers te halen.”

En dat is dus een vermelding op DrivEssential waard...

Opel Insignia ecoflex 2.111 kilometer diesel tank record 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: