Opel introduceert Cascada | Nieuwe zomerhit?

Adam, Mokka, een nieuwe motorengeneratie onderweg en nu de Cascada. Wat mij betreft valt niet meer te ontkennen dat Opel de laatste tijd, ondanks hun moeilijke situatie, goed bezig is.

De Cascada is Opel’s nieuwe zeer ruime vierzits-cabrio die qua grootte tussen de normale Astra en Insignia in zit en als eerste Opel met de gloednieuwe 1.6 Turbo (SIDI) geleverd zal worden.

In eerste instantie levert dit blok 170Pk en 280Nm koppel maar komt later nog in een 200Pk/300Nm sterke variant en minder sterke versies. Daarnaast zullen de bekende 1,4-liter met 120 en 140Pk en de 2.0 CDTI diesel met 165Pk leverbaar worden.

De auto biedt plaats aan vier personen, die afhankelijk van de stand van de kap 280 of 320 liter bagage mee kunnen nemen. Opel geeft hoog op over de stijfheid van de carroserie; zo is de  voorruitstijl extra verstevigd en is er achter de tweede zitrij een pop-up rolbeugelsysteem verstopt.

Het dak is een volautomatische softtop, tot 50 km/h elektrisch te bedienen en leverbaar in drie kleuren. Met de rijeigenschappen zou het wel goed moeten zitten, Opel monteert de geroemde HiPerStrut-voorwielophanging.

Tot zover het goede nieuws. Opel zet de Cascada nadrukkelijk als midsize cabriolet in de markt. Dit betekent dat niet langer de Golf Cabriolet maar eerder de BMW 3-serie als concurrent wordt gezien. Dit zou wel eens gevolgen voor de prijzen kunnen hebben. In het voorjaar van 2013 zullen we dat zeker weten.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: