Opel keert terug in de autosport!

Opel gaat weer racen! En wel met een internationaal rallyprogramma voor de nieuwe Opel Adam en een Duits circuitprogramma voor de nieuwe Astra OPC.

Volgens plaatsvervangend CEO van Opel Dr. Thomas Sedran, spelen “deze nieuwe motorsportactiviteiten een belangrijke rol binnen de strategische heroriëntatie van het bedrijf”. Opel wil een nieuwe competitie op poten zetten voor zijn klanten, die zowel technisch geraffineerd als redelijk geprijsd is. Tegelijkertijd wil het een platform creëren waar jonge, ambitieuze bestuurders hun talent voortdurend kunnen ontwikkelen. Hiervoor zal gebruik gemaakt gaan worden van de Opel Adam en Opel Astra.

In het seizoen van 2013 zal een rallycupversie van de nieuwe Opel Adam gebruikt worden, die de FIA R2-normen strikt naleeft. Als onderdeel van de “ADAC Rally Masters” zullen deze klantenauto’s wedijveren in de merkencup “ADAC Opel Rally Cup”. Vanaf 2015 wordt de Adam waarschijnlijk overigens vervangen door de nieuwe Corsa.

De auto waarmee Opel deel gaat nemen aan circuitwedstrijden is de nieuwe Astra OPC. Vanaf 2013 is dit model beschikbaar als raceversie voor klanten en amateurrijders. Voor de Cup werden auto’s ontworpen volgens de normen van het “VLN Endurance Championship”, de meest populaire racewedstrijd voor het grote publiek in Europa. De auto’s zullen ook deelnemen aan een bekerwedstrijd van het merk in een eigen klasse, de “Astra OPC Cup”. Naar verwachting wordt een 24-uursrace op de Nürburgring-piste het hoogtepunt van het seizoen 2013.

De meest succesvolle periode in de rallygeschiedenis van Opel begon overigens midden jaren zeventig. Dat had alles te maken met de Duitse coureur Walter Rörhl, een van de beste rallyrijders ooit. Hij en zijn Ascona A sleepten in 1974 de titel van Europees kampioen in de wacht voor Opel. Vijf jaar later deed hij dat nog eens over met de Ascona B. De kroon op het werk van de man uit Regensburg was ongetwijfeld zijn overwinning in het wereldkampioenschap van 1982. Dat speelde hij klaar met zijn legendarische Ascona 400.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: