Opel laat de wereld kennismaken met de nieuwe Ampera-E

Opel heeft vandaag bekendgemaakt dat het de gloednieuwe volledig elektrische Ampera-E op de komende Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober 2016) zal presenteren. De Ampera-E heeft volgens het merk een zeer sportief karakter en zal te vinden zijn op de Opel-stand op de autobeurs, nummer 501 in hal 5-2.

“De Opel Ampera-E maakt volledig elektrische mobiliteit ook in de dagelijkse praktijk haalbaar”, zegt Karl-Thomas Neumann, Opels CEO. “En de Ampera-E laat met zijn supersterke elektromotor op indrukwekkende wijze zien dat duurzaamheid en rijplezier heel goed samengaan.”

 

Acceleratievermogen als van sportauto

De Ampera-E heeft een maximumkoppel van 360 Nm en een vermogen van 150 kW (204 pk). De volledig elektrische Opel sprint van 0 naar 50 km/h in slechts 3,2 seconden. De acceleratie van 80 naar 120 km/h vergt maar 4,5 seconden (cijfers onder voorbehoud). Daarmee presteert de Ampera-E op het niveau van Opels OPC-versies, de sportievelingen in Opels modellengamma.

Het is maar even dat je 't weet. En om dat te bewijzen heeft het merk meteen maar bovenstaande video op het wereldwijde web gezet zodat je één en ander met eigen ogen kunt zien.

De volledig elektrische variant van Opel heeft een topsnelheid van 150 km/h en biedt een beduidend grotere actieradius dan de meeste andere volledig elektrische auto’s. Hoe groot die radius dan is laat het merk nog even in het midden, wij gokken zelf op zo'n 275-300 echte kilometers. Het batterijpakket is onder de vloer gemonteerd, zodat het interieur onverminderd ruimte biedt voor vijf personen en de bagageruimte niet onderdoet voor die van andere auto’s in het C-segment.

Connectiviteit

De Ampera-E is verder uitgerust met de nieuwste generatie van het IntelliLink-entertainmentsysteem en van Opel OnStar. Deze gelauwerde connectiviteits- en service-assistent dient onder meer als krachtige wifi-hotspot voor tot wel zeven mobiele apparaten.

Het van Apple CarPlay voorziene IntelliLink-systeem biedt de inzittenden toegang tot muziek en films. Het zijn slechts enkele van de vele entertainmentfuncties aan boord van de Opel Ampera-E waarvan er de komende maanden natuurlijk meer aan bod zullen komen.

Kortom, wordt vervolgd dus.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: