Opel: Mokka, Adam en nieuwe Insignia gaan als een raket

Opnieuw goed nieuws voor Opel, want volgens de voorlopige resultaten zijn de verkoopcijfers van het merk in de loop van de eerste vijf maanden van het jaar aanzienlijk gestegen in heel Europa. En dat in een markt die nog steeds zeer moeilijk is.

Opel-Zafira-BiTurbo-diesel-02

Van Januari tot en met mei werden er 454.807 nieuwe Opels geregistreerd; dat is 3,6 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar en is goed voor een marktaandeel van 5,77 procent in de totale Europese automarkt. In Mei verkocht Opel 95.143 auto’s en steeg het marktaandeel tot 5,96 procent.

"Onze modellen zijn gewild en daar profiteren we van in vele Europese markten die weer aan het groeien zijn. Dat merken we ook aan het aantal orders: we ontvingen in heel Europa al meer dan 240.000 orders voor de Mokka, ruim 90.000 voor de ADAM, onze lifestyle mini, en zo'n 100.000 voor ons vlaggenschip, de nieuwe Insignia," zegt Peter Christian Küspert, board member en verantwoordelijk voor Sales.

Opel Adam S rood 2015 01

Dit succes heeft een brede basis. In de eerste vijf maanden van het jaar won Opel in tien (!) Europese landen aan marktaandeel. Eén van die landen was Duitsland, waar het marktaandeel groeide tot 6,88 procent van de totale automarkt. In Mei was het marktaandeel zelfs 7,26 procent. Ook in Nederland was er groei ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het marktaandeel in Nederland steeg met 0,34% naar 6,10%.

De compacte SUV Mokka was in de eerste vijf maanden van het jaar de nummer één in het SUV-segment. Ook de Corsa bleef favoriet en voerde in mei het segment van de compacte auto's aan. De Zafira positioneerde zich in de eerste vijf maanden van het jaar als de nummer twee in het segment van de grote MPV’s. In Nederland is de Meriva koploper in zijn segment, neemt de Zafira Tourer een verdienstelijke derde plek in en maakte de Insignia een sterke comeback, als nummer één in het D-segment.

In de UK verdedigde Vauxhall zijn positie van tweede grootste merk in de eerste vijf maanden en in mei. De Insignia en de Zafira stonden in beide periodes aan de top in hun segmenten. In mei wist ook de Mokka zich bovenaan in zijn segment te nestelen.

Opel Mokka Bi-Fuel rood 2014

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: