Opel Mokka X verkoopt als een raket, al 100.000 orders

De nieuwe, compacte SUV Opel Mokka X is in zes maanden al 100.000 keer besteld. Hiermee staat het model in de top 3 van belangrijkste Opel-modellen in Europa.

De Mokka X was eind mei in de eerste Europese landen te bestellen en stond in het najaar bij de dealers. De auto blijkt dus een enorm grote hit.

In Duitsland bereikte de nieuwe Mokka X, net als zijn voorganger, al snel de toppositie binnen het competitieve segment. En ook opvallend: meer dan de helft van de bestelde Opels Mokka X heeft het meest complete uitrustingsniveau (Innovation).

Ruig, elegant en comfortabel

Met de Mokka X bereikt Opel nieuwe doelgroepen die het individuele karakter, aantrekkelijk design, de kracht, technologie en connectiviteit waarderen. Terwijl de stoere buitenkant laat zien dat de auto klaar is voor een off-road avontuur, is het interieur elegant en comfortabel.

Technologische hoogstandjes zijn de LED-koplampen, de ultramoderne Opel Eye-camera aan de voorzijde, het IntelliLink-infotainmentsysteem en de persoonlijke connectiviteit en service-assistent Opel OnStar.

opel-mokka-x-slecht-weer-regen-2016-07

‘Consumenten tonen waardering’

“De Opel Mokka is een succes. We hebben sinds de introductie eind 2012 in totaal 670.000 orders ontvangen. Consumenten toonden al snel hun waardering voor onze compacte SUV.

De nieuwe Mokka X wekt hetzelfde gevoel op”, vertelt Peter Christian Küspert, Vice President Sales & Aftersales. “En volgend jaar borduren we voort op het succes met de lancering van onze nieuwe CUV’s binnen dit belangrijke en groeiende segment: de Crossland X en de Grandland X.”

Groot modellenoffensief

De Crossland X en de Grandland X maken deel uit van het grote modellenoffensief van Opel. Het merk lanceert van 2016 tot en met 2020 in totaal 29 nieuwe modellen. In 2017 zijn dat er zeven, meer dan ooit.

De nieuwe CUV (Crossover Utility Vehicle) concurreert in een groeiend segment. Het marktaandeel SUV’s en CUV’s in Europa is tussen 2007 en 2017 maar liefst verdrievoudigd. Beetje jammer alleen dan een Seat SUV net uitgeroepen is tot beste koop in Europa... Maar dat even terzijde!

opel-mokka-x-slecht-weer-regen-2016-13

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: