Opel is nog steeds pislink na aantijgingen inzake gebruik sjoemelsoftware

Niemand minder dan Dr. Karl-Thomas Neumann, de allerhoogste baas van Opel, voelt zich geroepen om te reageren op de aantijgingen van enkele Duitse instellingen dat ook Opel gebruik zou maken van sjoemelsoftware.

Uiteraard willen we je dat statement niet onthouden, dus hieronder vind je alles wat Opel inzake deze beschuldigingen te melden heeft. Onschuldig totdat het tegendeel bewezen is, toch? Het woord is aan Neumann:

“Milieuorganisatie Deutsche Umwelthilfe (DUH), het Duitse tv-programma Monitor en het Duitse weekblad Der Spiegel wekken de indruk dat zij nieuwe feiten hebben ontdekt, waaruit zou blijken dat Opel illegale middelen toepast om de uitstootwaarden van dieselmotoren te manipuleren. Deze aantijgingen zijn onjuist!

We blijven bij onze eerdere verklaring: Opel gebruikt geen illegale software. Onze motoren voldoen aan de richtlijnen en we gaan ervan uit dat de autoriteiten ons standpunt delen. We hebben altijd op transparante wijze samengewerkt met de regering in zowel Duitsland als in de rest van Europa en dat blijven we doen.

Opel heeft al in oktober 2015 alle gegevens met betrekking tot het bedrijf – waaronder de motorsoftware, motorkalibratie en emissiestrategie – overhandigd aan het Duitse KBA. Na onze gesprekken met de regeringen komen we met meer informatie voor het publiek.

Opel 2.0 CDTI diesel 170Pk 400Nm 02

De recentelijke beschuldigingen, gebaseerd op bevindingen van hacker Felix Domke, zijn misleidende simplificaties en misinterpretaties van het ingewikkelde emissiebeheersingssysteem van een moderne dieselmotor. Emissiecontrole-apparaten zijn zeer geavanceerde, geïntegreerde systemen die niet in aparte parameters bekeken kunnen worden.

Aangezien de testmethode van DUH, Monitor en Der Spiegel niet zijn gedeeld met Opel, zijn wij niet in staat dit deel van de beschuldigingen te evalueren. Op basis van onze eigen en onafhankelijke metingen en de ervaringen met experimenten waarover DUH eerder publiceerde, herhalen we nogmaals dat we niet geloven dat de resultaten objectief en wetenschappelijk onderbouwd zijn.

We hebben uiteraard onze lering getrokken na de recente discussies met regeringen en het publiek. Bij elke nieuwe motor gaan wij voor het hoogst haalbare. We werken aan een nog effectievere uitlaatgasbehandeling van onze SCR-techniek voor dieselmotoren, voor zover de natuurwetten dat toestaan. Dit omvat ook een gratis service actie voor auto’s die al op de weg rijden. Die start in juni.”

Opel Astra Corsa Insignia Zafira CNG LPG 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: