Opel ontwikkelings- en testcentrum Dudenhofen houdt op 10 september open huis

Dudenhofen, Opels grootste ontwikkelings- en testcentrum in Europa, bestaat vijftig jaar. Reden voor feest en dat viert Opel met een open huis op zaterdag 10 september. Iedereen is welkom om met eigen ogen de in totaal zeventig kilometer aan testtracks te bekijken en te beleven.

Er zijn proeven met klassieke rallyauto’s en demonstraties met ultrasportieve modellen, zoals de Astra GTC OPC, Astra TCR en ADAM R2. Tal van concepten en prototypes uit vijftig jaar ontwikkelingshistorie zijn er te zien en bezoekers krijgen de kans om zelf als een ‘testrijder’ een speciaal parcours af te leggen.

Een van de hoogtepunten is de tussenstop van de rally Klassik Tour Kronberg, aangevoerd door Opels CEO Karl-Thomas Neumann. Dit is een rally voor klassieke auto’s. Op Dudenhofen staan twee rallyproeven gepland. De eerste voert de deelnemers in hun klassiekers over het ronde hogesnelheidscircuit; voor de tweede, speciale proef stappen de deelnemers over in een Opel Astra, de Auto van het Jaar 2016.

Actie te over

Actie is het motto. Opel Motorsport pakt stevig uit. Coureurs geven demonstraties met de Astra GTC OPC, Astra TCR en ADAM R2, de zeer sportieve modellen die uitkomen in het VLN Endurance Racing Championship en in rally’s.

Voor de demonstraties is er een speciaal parcours op het evenemententerrein. Ook de door Opel ondersteunde Formula Student-teams – deelnemers aan ’s werelds grootste raceklasse voor studenten – geven acte de présence in Dudenhofen.

Opel Test Center Dudenhofen Duitsland 04

Zelf rijden

Bezoekers kunnen ook zelf in actie komen op een uitdagende testparcours; wie dat succesvol aflegt, ontvangt een echt certificaat, als bewijs dat hij of zij door Opel als testrijder is erkend. Voetbalclub Borussia Dortmund – partner van Opel – biedt jonge Opel-fans behendigheidswedstrijden aan en spelletjes – van voetbalgolf tot racen met miniaturen van de Opel ADAM.

Klassieke modellen en sightseeing

De Alt Opel IG, de club van eigenaren van Opel-oldtimers, toont zo’n tweehonderd Opels van alle tijden. Op het terrein staan ook klassiekers en oldtimers uit de collectie van Opel Classic. Er is een sightseeing-tour over het hogesnelheidscircuit, de bergroute en het ‘rammelparcours’ waaraan test-Opels worden onderworpen.

Verder zijn er onder meer nog een presentatie over de ontwikkeling van het testcentrum en staan zo’n 150 Opels, van de Astra tot en met de Zafira, klaar voor een proefrit.

Opel Test Center Dudenhofen Duitsland 05

Het testcentrum is op 10 september geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Opels testcentrum ligt ongeveer dertig kilometer ten zuidoosten van Frankfurt en is vanuit het midden van Nederland via de A12 en de Duitse A3 in ongeveer vier uur te bereiken.

Mocht je zin hebben om te gaan: er rijden shuttlebussen van de parkeergebieden en vanaf het station Rodgau-Dudenhofen naar het ontwikkelings- en testcentrum. Wat houdt je nog tegen?

Opel Test Center Dudenhofen Duitsland 03 Opel Test Center Dudenhofen Duitsland 02 Opel Test Center Dudenhofen Duitsland 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: