Opel presenteert natuurlijk Astra Sports Tourer op IAA

Natuurlijk is het géén enkele verrassing dat Opel tijdens de IAA op eigen grondgebied in Frankfurt, ook de Sports Tourer als stationvariant van de nieuwe Astra presenteert.

Vandaag hebben we de eerste foto’s en informatie voor je van de eerste die je moet hebben, aangezien de praktische station in ons land alleen maar terrein aan het winnen is.

Opel Astra Sports Tourer ST 2016 06

De nieuwe Astra ST is 4,70 meter lang, 1,87 breed en 1,50m hoog. Die maten zijn overigens totaal niet belangrijk, want Opel laat weten dat de Astra ST op alle gebieden, dus zowel aan been-, hoofd- en bagageruimte wint.

Zo stijgt de maximale bagageruimte met 80 liter tot 1.630 liter en die kan bereikt worden via een optioneel elektrisch te openen achterklep. Dat is overigens met behulp van de afstandsbediening of een tikje onderaan de achterbumper mogelijk.

Over het design van de nieuwe Astra Sports Tourer hoeven we niet veel te melden. Dat is gewoon zoals het hoort en wat ons betreft is deze ST meteen de mooiste in z’n klasse. De ST deelt overigens zo’n 75% van z’n uiterlijk (en innerlijk) met de hatchback. Opvallend is de raamlijst die helemaal doorloopt tot aan de achterruit om een soort ‘zwevend’ dak te creëren.

Opel Astra Sports Tourer ST 2016 09

Verder heeft Opel de ST naar een afvalcursus gestuurd, want ook dit model is zo’n 200 kilogram lichter dan z’n voorganger. Daardoor weegt de instapversie volgens Opel zo’n 1.263 kilogram inclusief bestuurder.

Onder de kap doet een 1,6-liter turbo benzine z’n intrede. Deze motor is goed voor 200Pk en 300Nm koppel en dat is meteen de krachtigste motor die voorlopig (hallo OPC?) in de Astra te krijgen zal zijn. Uiteraard ligt het in lijn der verwachting dat deze motor ook z’n weg vindt naar de hatchback.

Opel Astra Sports Tourer ST 2016 14

Opel verwacht uiteraard veel van de nieuwe Astra Sports Tourer. Op dit moment is één op de twee verkochte Astra’s al een Sports Tourer, maar als het aan de Nederlandse importeur ligt kan dat percentage best omhoog.

De nieuwe ST heeft er op papier in ieder geval de juiste kwalificaties voor, want alle bekende nieuwe goodies en opties van de hatchback zullen natuurlijk ook op deze variant te krijgen zijn. Bestellen kan daarom al vanaf komende December waarna de eerste exemplaren nog in het eerste kwartaal van het volgende jaar op de weg te zien zullen zijn.

Opel Astra Sports Tourer ST 2016 01 Opel Astra Sports Tourer ST 2016 03 Opel Astra Sports Tourer ST 2016 02 Opel Astra Sports Tourer ST 2016 04 Opel Astra AGR stoelen beste 18-voudig 02 Opel Astra AGR stoelen beste 18-voudig 03 Opel Astra AGR stoelen beste 18-voudig 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: