Opel presenteert nieuwe topversie binnen Zafira Tourer gamma

In Oktober vorig jaar maakten we er al melding van, nu is het zeker dat 'ie ook naar ons land komt, de 200Pk sterke versie van de Opel Zafira Tourer. De nieuwe topversie binnen het Zafira Tourer gamma is in de luxe Cosmo-uitvoering leverbaar vanaf 36.745,- euro.

Opel Zafira Tourer 200pk 1.6 tubo wit grijs 04

De Opel Zafira Tourer met de 1.6 Turbo motor van de nieuwe generatie tilt de prestaties van de comfortabele MPV naar een hoger niveau. De turbobenzinemotor levert een vermogen 200Pk en 300Nm trekkracht in overboost mode. De krachtigste versie van Opels MPV heeft 8,9 seconden nodig om van 0 naar 100 km/h te accelereren. De sprint van 80 naar 120 km/h neemt 8,3 seconden in beslag terwijl de topsnelheid 225 km/h bedraagt. Het verbruik komt volgens Opel uit op 7,0-liter per 100 kilometer.

Opel Zafira Tourer 200pk 1.6 tubo wit grijs 02

Tegelijk met de nieuwe benzinemotor introduceert Opel ook nieuwe infotainmentsystemen voor alle Zafira Tourer-varianten. Het geavanceerde IntelliLink-infotainmentsysteem bestaat uit onder meer een AUX- en USB-aansluiting voor iPod- en MP3-functionaliteiten, inclusief stuurwielbediening, Bluetooth-connectiviteit voor handsfree bellen en audiostreaming. Het 7"-inch touchscreen met hoge resolutie biedt een vernieuwde interface voor optimale afleesbaarheid. Functies van het navigatiesysteem en de smartphone kunnen met de stem bediend worden.

Opel Zafira Tourer 200pk 1.6 tubo wit grijs 03

De CD 600 IntelliLink en de Navi 950 Europe IntelliLink kunnen ook sms-berichten voorlezen. Als de auto geparkeerd staat, is het ook mogelijk om foto’s te bekijken via een USB-apparaat. Het invoeren van een bestemming kan bij de Navi 950 Europe IntelliLink tevens met behulp van spraak. Naar wens kunnen alle IntelliLink-systemen worden opgewaardeerd met DAB+ (Digital Audio Broadcast).

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: