Opel presenteert superstrakke vernieuwde Insignia

Wat eerder dan verwacht heeft Opel vandaag het doek getrokken van de gefacelifte versie van haar topmodel, de Insignia. Wat mij betreft meteen de best uitziende middenklasser.

De vernieuwde Insignia beleeft z’n première tijdens de 65ste IAA in Frankfurt in September en is ten opzichte van z’n voorganger op alle punten aangepast.

Opel-Insignia-2014-04

Nieuwe direct ingespoten motoren zoals de 99 gram turbodiesel en de turbobenzinemotor van de nieuwe SIDI generatie breiden het ruime aanbod uit. Een hele reeks verbeteringen aan het chassis verhoogt het comfort. En een gloednieuwe generatie infotainmentsystemen is nu op de Insignia verkrijgbaar. Die integreert tal van smartphonefuncties in de auto en kan bediend worden via een touchpad op de middenconsole.

Opel-Insignia-2014-10

Opel heeft de kritiek op de drukke middenconsole in de vorige generatie ter harte genomen en de nieuwe Insignia voorzien van een sterk vereenvoudigd bedieningspaneel in zwarte pianolak gecombineerd met chroom. Het heeft nog slechts enkele knoppen zodat het infotainmentsysteem en de airconditioning snel en instinctief te bedienen zijn.

Opel-Insignia-2014-11

De nieuwe generatie infotainmentsystemen in de Insignia kan worden bediend met een nieuw 8”-inch touchscreen. Het startscherm verschaft de bestuurder toegang tot alle functie- en submenu's zoals radiozenders, songtitels, de aansluiting van een smartphone of 3D-navigatiekaart via de knop, het aanraakscherm, stemcontrole of de gloednieuwe touchpad. En het infotainmentsysteem kan worden gepersonaliseerd – tot 60 persoonlijke favorieten (bv. playlists, telefooncontacten, navigatieadressen) kunnen worden opgeslagen.

Opel-Insignia-2014-13

De touchpad is daarbij ergonomisch in de middenconsole geïntegreerd en biedt een nieuwe manier van snelle en instinctieve toegang tot het infotainmentsysteem. Zijn verlichte, aanraakgevoelige oppervlak reageert meteen op vingerbewegingen, is ultra-gevoelig, en maakt het bedienen van de nieuwe generatie infotainment tot kinderspel zonder de bestuurder van het verkeer af te leiden. Zelfs individuele letters – bijvoorbeeld bij de zoektocht naar een titel in de database of een stad in het navigatiesysteem – kunnen met een vingertop op de touchpad worden ingegeven.

Opel-Insignia-2014-14

Bovendien kan de bestuurder van de Insignia het infotainmentsysteem van de jongste generatie bedienen via de nieuw ontworpen, overzichtelijke stuurwielbediening en met de stem. De geavanceerde stemherkenning is met een druk op de knop aan de stuurwielbediening te activeren en kan bovendien meer dan een bevel tegelijkertijd verwerken.

Opel-Insignia-2014-12

De ingenieurs van Opel brachten tal van verbeteringen aan het chassis aan, onder meer aan de schokdempers, de stabilisatoren en de stuurinrichting. Er is keuze uit drie brandstoffen, benzine, diesel en LPG; het vermogen varieert van minimaal 120Pk tot maximaal 250Pk.

Opel-Insignia-2014-09

De nieuwe Insignia 2.0 CDTI kwalificeert zich daarbij voor de 20% bijtellingscategorie. Dankzij de nieuwe turbodieselmotor van 2,0 liter stoten de varianten met 120 en 140Pk namelijk slechts 99 g/km CO2 uit (Sports Tourer: 104 g/km CO2). De vier- en vijfdeurs modellen met handgeschakelde zesversnellingsbak en Start/Stopsysteem verbruiken gemiddeld amper 3,7 liter brandstof per 100 km (Sports Tourer: 3,9 l/100 km). Beide varianten beschikken over een mooi koppel van 320 Nm of zelfs 370 Nm voor de 140Pk versie dankzij een zelfregulerende autoboostfunctie. Het topdieselmodel is de 2.0 BiTurbo CDTI met 195Pk en 400Nm trekktracht.

De meest vooraanstaande benzinemotoren zijn de twee direct ingespoten turbomotoren: de 2.0 SIDI Turbo met 250Pk en een maximumkoppel van 400 Nm en de 1.6 SIDI Turbo van de nieuwste generatie motoren met 170Pk en 260 Nm (tot 280 Nm met overboost).

De motoren kunnen worden gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en Start/Stopfunctie of met een nieuwe automatische zesversnellingsbak. De 2,0-liter SIDI Turbo beschikt standaard over vierwielaandrijving.

Opel-Insignia-2014-01

Een alternatieve en zuinige motorvariant is de Insignia 1.4 LPG met 140Pk en een maximumkoppel van 200 Nm. Met een brandstofverbruik van 7,6 l/100 km (Sports Tourer: 7,9 l/100 km) en een lage CO2-uitstoot van 124 g/km (Sports Tourer: 129 g/km CO2), is het LPG-model een interessant alternatief voor de leaserijder.

De nieuwe Opel Insignia kan optioneel uitgerust worden met geavanceerde radar- en cameragestuurde assistentiesystemen zoals adaptieve cruisecontrol, dodehoekwaarschuwing, vooraanrijdingsassistent, comfortstoelen met het AGR-label en instappen en starten zonder sleutel "Open & Start".

Opel-Insignia-2014-08

Prijzen voor de nieuwe Insignia beginnen bij 27.995,- euro voor de 1.4 Turbo. Standaard beschikt deze al over onder andere Radio RF 400 color met grafisch kleurendisplay, 7 luidsprekers, stuurwielbediening, Bluetooth, USB en Aux-in, airconditioning voorzien van ECC en lederen stuurwiel.

De 2.0CDTI Business+ begint bij €30.995,- inclusief het IntelliLink 900 top navigatiesysteem. Duurste Insignia in de lijst is de Sports Tourer 2.0 Bi-Turbo CDTI 6-traps automaat (Active Select) Cosmo 4×4, met een vanafprijs van 51.595,-. De vernieuwde Insignia is per direct te bestellen.

UPDATE 26/07/2013: hier vind je de eerste echte foto's van de nieuwe Insignia.

Opel-Insignia-2014-06

Respect Copyright!
%d bloggers like this: