Opel presenteert z'n nieuwste kleintje genaamd Karl

Opel breidt medio volgend jaar zijn lijn compacte modellen uit met de Karl, een compleet nieuwe vijfdeurs auto. De Opel Karl heeft een lengte van 3,68 meter en biedt plek aan vier of vijf inzittenden.

Het is het nieuwe instapmodel van Opel en volgens het merk een prima aanvulling op de Corsa en de ADAM. Met een lengte van ongeveer 4 meter biedt de Corsa uitstekend comfort en een goed evenwicht tussen buitenafmetingen en binnenruimte in een gezinsvriendelijke vijfdeurs carrosserie of een sportieve coupéachtige driedeurs.

Opel Karl city car smart 2015 01

 

De ADAM, de 3,70 meter lange driedeurs personalisatiekampioen, biedt een dynamische rijervaring, uitstekende connectiviteit en de meeste opties voor wie zijn auto wil afstemmen op zijn persoonlijke voorkeur en levensstijl en kennelijk was er dus nog ruimte voor een nieuw model tussen al deze mooie reclame kreten. Karl zal naar verluidt de Agila gaan vervangen, die mag dus naar het weeshuis.

De naam Karl is een ode aan een van de zonen van Adam Opel, die het bedrijf oprichtte in 1862. Terwijl Adam Opel van Opel de grootste Duitse fietsenfabrikant maakte, waagden zijn zonen Carl, Wilhelm en Friedrich in 1898 de overstap naar de autosector. Een jaar later presenteerden de gebroeders Opel hun eerste auto.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: