Opel prijst Cascada vanaf 34.395,- euro

Wij hadden de details al eerder, maar vandaag heeft Opel Nederland ze, inclusief een paar prijzen, officieel bekend gemaakt.

De nieuwe Cascada is verkrijgbaar vanaf 34.395,- euro en daarvoor krijg je de  1,4-liter viercilinder turbobenzinemotor met 140Pk, gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak.

De Cascada is in Nederland alleen leverbaar in het meest luxe uitvoeringsniveau Cosmo. Standaard is 'ie al zeer rijk uitgerust en voorzien van de laatste Opel snufjes. Eén van de hoogtepunten is de elektrisch bediende softtop die met een druk op de knop in 17 seconden openschuift tot een rijsnelheid van 50 km/u. In stilstand kan het dak ook via de afstandsbediening geopend of gesloten worden.

Op de vooras vinden we de HiPerStrut-ophanging die aanvankelijk voor de Insignia OPC ontwikkeld werd en garant staat voor veel rijdynamiek en uitstekende tractie.

De Opel Cascada heeft bovendien tot 380 liter bagageruimte met gesloten dak en tot 280 liter met open dak. Verder is hij uitgerust met comfortabele en gebruiksvriendelijke elementen zoals het FlexFold-systeem dat de achterbankleuningen elektrisch ontgrendelt en neerklapt in een verhouding van 50:50 waardoor de bagageruimte maximaal 750 liter bedraagt.

Ook standaard in de Cascada, voor extra uitstraling en plezier: 18” lichtmetalen wielen, achterlichten met homogene led-technologie van de nieuwste generatie, met morrocana bekleed instrumentenpaneel, lederen stuurwiel en het parkeerhulpsysteem Park Pilot, dat helpt bij het achteruit inparkeren.

2013 Opel Cascada SIDI 03

Vanaf 37.295 euro is de 1,6-liter turbo van 170Pk uit de gloednieuwe generatie direct ingespoten motoren verkrijgbaar. Deze motor loopt uiterst soepel en heeft een uitstekend vermogen met een maximumkoppel van 280 Nm in overboost.

Aan de binnenzijde zorgen de elektrische gordelaanreikers, de elektronische klimaatregeling met twee afzonderlijke zones en de elegante morrocana bekleding met contrasterende stiksels voor hoogstaand comfort en uitstraling.

Bij de marktlancering kunnen tien carrosseriekleuren gecombineerd worden met drie dakkleuren. De wielen zijn verkrijgbaar in acht verschillende vormen en maten, van 18"- tot 20"- inch. Aan de binnenzijde biedt de Cascada drie elegante opties voor de uitrusting en afwerking, inclusief twee ledervarianten van topkwaliteit. Wie een Cascada koopt, kan kiezen uit drie optionele infotainment- en navigatiesystemen in combinatie met Digital Audio Broadcast (DAB+) en mobiele telefoonfuncties.

De veiligheid en het rijplezier zijn gegarandeerd dankzij rijhulp-, beschermings- en comfortsystemen zoals het adaptieve verlichtingssysteem AFL voor 1.295,- euro, het sportonderstel FlexRide voor 1.100 euro, de Opel Eye frontcamera van tweede generatie met talrijke nieuwe functies (495,- euro) en de ergonomische sportstoelen met AGR-label voor de bestuurder en de voorste passagier (695,- euro). Er zijn daarnaast nog meer comfortopties verkrijgbaar, zoals het Easy Entry-systeem, elektrische stoelverstelling en –ventilatie en stuurverwarming.

2013 Opel Cascada SIDI 01

Respect Copyright!
%d bloggers like this: