Opel vernieuwt Corsa 1.3 CDTI ecoFlex

Het omlaag brengen van de CO2-uitstoot voor gunstige bijtelling lijkt zo onderhand een trend onder autofabrikanten te worden. Ook Opel ontkomt er niet aan en introduceert de vernieuwde Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX.

De vernieuwde versie gaat van 94 gram CO2 naar 88 gram CO2 uitstoot per kilometer waardoor deze 1.3 CDTI ecoFLEX tot eind 2015 een bijtellingspercentage van 14% heeft.

Daar moet je wel wat voor laten want met een acceleratie van 12,3 seconden naar de honderd kilometer per uur trek je geen strepen bij het stoplicht. De topsnelheid van de 95Pk en 190Nm sterke diesel ligt op 177 km/h.

Het verbruik van de diesel ging hierbij van 3,5 naar 3,3 liter per 100 km. Verder krijgt deze Corsa de beschikking over een nieuwe versnellingsbak en een nieuwe (comfortabelere) afstemming van de schokbrekers.

De prijslijst van deze extra zuinige Corsa begint bij € 16.295,- voor de Selection-uitvoering. Een stapje hoger is de Anniversary Edition, die onder meer airconditioning, een audiosysteem en cruise control toevoegt. Deze kost minimaal € 17.495,-. De topversie is zoals we van Opel gewend zijn de Cosmo, die een vanafprijs van € 18.695,- kent en standaard voorzien is van 16”-inch lichtmetaal, licht en regensensor en elektrische buitenspiegels.

De vernieuwde Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX staat vanaf nu in de showroom, een vijfdeurs versie kost zeshonderd euro extra.