Opel vertelt meer over de nieuwe Vivaro

Opel geeft wat meer informatie vrij van de nieuwe Vivaro, de bedrijfsauto waarvan het merk er van de vorige generatie er zijn sinds de marktintroductie in 2001 al meer dan 600.000 eenheden wist te verkopen. Met een jaarlijkse afzet van zo'n 50.000 exemplaren is hij goed voor ruim 10 procent van het segment op de Europese markt en dus belangrijk voor het merk.

De verschillende varianten zijn ruimer geworden en Opel levert op de Vivaro het moderne IntelliLink-infotainmentsysteem nu met gebruiksvriendelijke navigatie. Bovendien kan de alleskunner in een handomdraai worden omgetoverd tot mobiel kantoor.

Opel Vivaro Grijs 2015 bestel bedrijfswagen 03

De nieuwe Vivaro beschikt onder de kap over gloednieuwe turbodieselmotoren die met een verbruik van 5,7-liter en een CO2-uitstoot van 149 gram per kilometer tot de beste in deze klasse behoren. Voor wie nog meer wil besparen, is er de speciale 'eco'-modus om nog zuiniger te rijden.

Het motoraanbod bestaat uit een 1.6 CDTI met 90Pk of 115Pk en een geavanceerdere  1.6 CDTI BiTurbo met sequentiële turbolader en  dubbel koelsysteem, die 120Pk/320Nm of 140Pk en 340Nm koppel levert. Het brandstofverbruik van de nieuwe dieselmotoren daalt ten opzichte van de vorige generatie met ruim een liter per 100 kilometer en dat is in deze tijd niet geheel onbelangrijk als je een park met een aantal bedrijfswagens hebt.

Opel Vivaro brons rood 2015 04

Talrijke veiligheidsvoorzieningen en comfortverhogende zaken moeten er voor zorgen dat de bestuurder zich op z'n gemak voelt. Zo zijn ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD), een noodremassistent (EBA), een wegrijhulp voor hellingen (HSA), een elektronische stabiliteitsprogramma (ESP) van de laatste generatie met tractiecontrole (TC) en kantelbeveiliging aanwezig.

Ook cruisecontrol gecombineerd met snelheidsbeperking en met een Park Pilot die de bestuurder helpt bij het inparkeren kan geleverd worden, net zoals een achteruitrijcamera voor een optimaal zicht naar achteren of een grote bolle spiegel in de zonneklep van de co-piloot. Die spiegel kan zo gekanteld worden dat de bestuurder de 'dode hoek' overziet.

De nieuwe Vivaro is net als zijn voorganger verkrijgbaar in verschillende varianten, namelijk als gesloten bestelwagen, combi, bestelwagen met dubbele cabine en chassis cabine en daarbij nog in verschillende configuraties met twee lengtes (L1: 4.998 / L2: 5.398 mm) en twee hoogtes. In beide gevallen is hij bijna 22 centimeter langer dan de vorige generatie. De laadruimte is 10 centimeter langer en meet nu respectievelijk 2.500 mm (L1) en 2.900 mm (L2), zodat er voldoende ruimte is voor drie europallets achter elkaar. Ook het totale laadvolume van de gesloten bestelwagen is toegenomen en bedraagt nu van 5,2 tot 8,6 m3.

Opel Vivaro brons rood 2015 01

De achterdeuren bieden gemakkelijke toegang tot de laadruimte. Om bijzonder lange voorwerpen te vervoeren, kan de rechterdeur apart worden vastgezet. De andere deur kan onafhankelijk vergrendeld worden. Dankzij luiken in de stoel van de bijrijder en de scheidingswand met de cabine, kunnen ladingen helemaal tot vooraan worden doorgeschoven. In de Combi-variant met schuifdeur kunnen dan weer acht passagiers comfortabel reizen in drie zitrijen.

De cockpit van de nieuwe Vivaro is ontworpen als een moderne, mobiele werkruimte. Klanten kunnen kiezen voor comfortabele, in de lengte en de hoogte verstelbare stoelen met lendensteun. Alle belangrijke functies in de cabine zitten binnen oog- en handbereik.

Verder zijn er praktische details zoals de middelste zitplaats voor, die in een handomdraai kan worden neergeklapt tot een kleine werktafel. Voorwerpen kunnen geplaatst worden in de vakken boven het infotainmentsysteem, in de middenconsole of in een lade onder de stoel van de bijrijder. Deze vakken hebben een opbergvolume van 42 liter.

Opel Vivaro 2015 interieur

De Vivaro biedt optimale connectiviteit aan boord via Opels optionele IntelliLink-infotainmentsysteem, met een 7"- inch touchscreen (kleur), telefoonverbinding via Bluetooth en audio streaming. De kaarten van het navigatiesysteem kunnen eenvoudig via USB-downloads worden vernieuwd. Opel biedt ook aantrekkelijke opties zoals de automatische klimaatregeling en het keyless entry systeem.

Wie een Vivaro koopt, kan kiezen uit drie uitvoeringen en elf carrosseriekleuren. Direct vanaf de introductie biedt Opel ook specifieke kleuren aan zodat de Vivaro past bij het bedrijf en een mooi visitekaartje is waarvoor hij rijdt.

Over beschikbaarheid en prijzen is nog niets bekend.

Opel Vivaro Grijs 2015 bestel bedrijfswagen 05

Leave a reply