Opel voegt compacte Karl aan gamma toe

Opel voegt de Karl aan het gamma van kleine auto's en heeft daarmee, samen met de Adam, Corsa en Mokka het sterkste portfolio in de onderste marktsegmenten in de geschiedenis van het merk.

De Karl moet de concurrentie aangaan met auto's als de Renault Twingo, Citroen C1, Peugeot 108, Toyota Aygo en Hyundai i10. In mijn ogen lijkt 'ie zelfs net een beetje teveel op die laatstgenoemde.

Opel Karl EcoFlex Intellilink rood 2015 09

De nieuwe Karl is 3,68 meter lang, heeft standaard vijf portieren en biedt plaats aan vijf personen. Opel's nieuwste is onmiddellijk herkenbaar dankzij de typische Opel-glimlach die wordt gevormd door het ‘gevleugelde’ Opel-logo. De zijkant valt op door de drie scherpe lijnen, die Opels designfilosofie weerspiegelen en het model ook een vleugje extra dynamiek meegeven.

Grote koplampen en achterlichten versterken het speelse karakter en de aandacht voor details. Voor het exterieur zijn tien verschillende carrosseriekleuren beschikbaar en er is keuze uit diverse typen (lichtmetalen) velgen, in grootte variërend van 14"- tot en met  16"-inch.

Opel Karl EcoFlex Intellilink rood 2015 02

Opel levert de Karl uiteraard met een 1,0-liter Start/Stop driecilinder benzinemotor die speciaal voor dit model is ontwikkeld. De krachtbron levert een vermogen van 75Pk en is gekoppeld aan een handbediende vijfversnellingsbak. Opel heeft extra aandacht besteed aan efficiency en een fluisterstille loop van de benzinemotor, terwijl voor het rijkarakter extra nadruk is gelegd op comfort.

De Karl wordt leverbaar met een reeks moderne veiligheids- en comfortvoorzieningen die ongebruikelijk zijn in deze prijscategorie. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer ESP met tractiecontrole en Hill Start Assist. Die eerste is natuurlijk geen nieuws aangezien ESP inmiddels verplicht op iedere nieuwe auto aanwezig moet zijn.

Opel Karl EcoFlex Intellilink rood 2015 12

Naar wens kan de auto ook worden uitgerust met lane departure warning, parkeersensoren en een cruise control met snelheidsbegrenzer. Een verwarmbaar lederen stuurwiel en verwarmbare voorstoelen maken een rit in dit kleintje extra aangenaam in koude omstandigheden.

Ook op het gebied van connectiviteit en infotainment staat Karl zijn mannetje. Het veelzijdige IntelliLink-multimediasysteem met touchscreen verbindt snel en eenvoudig met Apple iOS- en Android-toestellen en biedt optimale connectiviteit dankzij apps en Bluetooth.

In de zomer van volgend jaar staat de Karl te pronken in de showroom.

Opel Karl EcoFlex Intellilink rood 2015 14 Opel Karl EcoFlex Intellilink rood 2015 15 Opel Karl EcoFlex Intellilink rood 2015 13 Opel Karl EcoFlex Intellilink rood 2015 07 Opel Karl EcoFlex Intellilink rood 2015 11

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: