Opel is voortaan Frans en dat is geen droom: Peugeot & Citroën kopen Opel

Het gonsde al van de geruchten het afgelopen weekend, maar vandaag wordt officieel bekend gemaakt dat het PSA-concern waar Peugeot en Citroën toe behoren Opel overnemen voor een bedrag van 2,2 miljard euro.

Naar verluidt heeft het Franse autoconcern daarover dit weekend een deal bereikt met de huidige eigenaar van het Duitse automerk, het Amerikaanse General Motors (GM).

GM heeft het altijd moeilijk gehad met Opel en zag het meer als een blok aan haar been en wilde er stiekem al een stuk langer vanaf, maar dat is een goed bewaard geheim. Eindelijk is dat gelukt en dat is met de ontwikkeligen die in Amerika op dit moment gaande zijn misschien niet eens zo slecht.

Vorige maand werd bekend dat Peugeot in gesprek was met GM over een mogelijke verkoop van diens Europese tak en het Britse zustermerk Vauxhall. Door de deal ontstaat de op een na grootste autofabrikant van Europa, na Volkswagen.

Even wennen is het zeker... Maar ook weer niet zo verwonderlijk als je weet dat PSA en Opel al veel langer samenwerken en zelfs al onderdelen met elkaar deelden.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: