Opel voorziet Insignia OPC ook van nieuwe looks

In Juni presenteerde Opel de vernieuwde Insignia en daarbij ontbrak één model, de OPC. Het was natuurlijk geen geheim dat de sportiefste variant in het Insignia gamma ook dezelfde looks zou krijgen en vandaag laat het merk uit Rüsselsheim de wereld de vernieuwde OPC ook daadwerkelijk zien.

Opel heeft de Insignia OPC vooral technisch verbeterd, maar op motorisch gebied blijft alles bij het oude. Onder de kap ligt dus de bekende 2,8-liter V6 met turbo, goed voor 325Pk en 435Nm trekkracht.

Opel Insignia OPC Sports Tourer Rood Brembo 2014 07

Daarmee sprint je, dankzij de standaard aanwezige vierwielaandrijving, in 6,0 seconden naar de 100 km/h. De afgebeelde Sports Tourer heeft voor diezelfde oefening 0,3 seconden meer nodig. De topsnelheid is naar goed Duits gebruik begrensd op 250 km/h, maar tegen betaling wordt dat graag opgerekt naar 270 km/h of 265km/h voor de Sports Tourer.

Opel heeft verder goed naar het onderstel gekeken en constateerde dat daar ook wel het één en ander verbeterd kon worden. Zo is het ESP-systeem voorzien van nieuwe software om met name onderstuurreacties te verminderen en werd ongeveer 60 procent van de onderdelen van de achterwielophanging compleet vernieuwd. Hierdoor dringen minder vibraties en geluid door tot het interieur. Tot slot werd ook eens goed naar de adaptieve Flex-Ride dempers gekeken.

Opel Insignia OPC Sports Tourer Rood Brembo 2014 09

Optisch leunt de OPC natuurlijk sterk op de andere Insignia-varianten. Nieuwe koplampen met dito LED-dagrijverlichting, een grille met een enkele chroomstrip en LED achterlichten geven dus de toon aan.

Binnenin krijgt ook de OPC de nieuwe middenconsole en infotainmentsystemen. Optioneel is een 8”-inch display leverbaar waarop de bestuurder onder andere zaken als de oliedruk en -temperatuur, de accuspanning, de positie van het gaspedaal, de remkracht en de G-kracht die vrijkomt bij zijwaartse bewegingen af kan lezen.

Opel Insignia OPC Sports Tourer Rood Brembo 2014 01Een eventueel verwarmd sportstuur met schakelflippers voor de automaatversies is leverbaar. De auto rijdt daarbij in automaatmodus verder als de schakelhendels voor minstens 12 seconden onaangeraakt blijven. Tot slot zijn ook Recaro sportstoelen en Brembo remmen van de partij.

De Opel Insignia OPC maakt in September z'n debuut op de IAA. De verwachting is dat ‘ie dezelfde maand nog bij de dealers staat. De prijzen zijn nog niet bekend.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: