Open Air | Citroën DS3 Cabrio

Afgelopen week heeft Citroën de DS3 Cabrio geïntroduceerd. De nieuwe DS3 Cabrio wordt net zoals haar gesloten zusje als soort van "rijdende mode accessoire" neergezet. Zo kan er gekozen worden uit een aantal verschillende dak designs en is de complete auto naar eigen smaak samen te stellen door zelf de kleuren voor de ventilatieroosters, versnellingspook en delen van het dashboard te kiezen.

Het dak van de DS3 is in maximaal 16 tellen tot een snelheid van 120km/h te openen en kent drie standen te weten half open, open en maximaal open (met wegzakkende achterruit). De DS3 is vanwege verstevigingen aan de carrosserie 25kg zwaarder dan de dichte variant en omdat het dak ook ergens opgeborgen moet worden als het open is, slinkt de bagageruimte van 280 naar 245 liter.

Een primeurtje zijn de 3D achterlichten. Hierbij bestaat het middengedeelte van het achterlicht uit een vlak van 31 LED-lampjes en een geheel van semi-reflecterende spiegels en glas. Een tweede vlak van vijftien LED’s verzorgt de overige functies zoals stadslicht en remlicht.

De DS3 Cabriolet is vanaf begin 2013 verkrijgbaar en wordt natuurlijk een geduchte concurrent van de Fiat500 en Mini cabriolet. Prijzen zijn nog niet bekend, verwacht op motorisch gebied in ieder geval een diesel (e-HDi 90) en een belastingvrij model.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: