Open lucht kathedraal: Bentley Grand Convertible

Op een steenworp afstand van Hollywood presenteert Bentley vandaag op basis van de Mulsanne een versie zonder dak die schuil gaat onder de naam Grand Convertible.

De Grand Convertible gebruikt dus de nodige componenten van de Mulsanne, maar krijgt de beschikking over slechts twee portieren en een stoffen dak. Onder de kap is de bekende V8 met een inhoud van 6,75 liter te vinden. Het vermogen komt uit op 537Pk en de trekkracht bedraagt maar liefst 1.100Nm.

Bentley Mulsanne Grand Convertible Cabriolet blauw 2015 02

Voor de gelegenheid is de Grand Convertible uitgevoerd in de exclusieve lak Sequin Blue in combinatie met de zilverkleurige Liquid Metal voor de motorkap en omlijsting van de voorruit.

Om ook exclusiviteit in het interieur te garanderen melden de Britten trots dat er maar liefst veertien koeien uit de Schotse hooglanden gehaald zijn om de binnenkant van het nodige leder te kunnen voorzien. Alle stiksels zijn daarbij in dezelfde kleur blauw uitgevoerd als het exterieur.

Bentley Mulsanne Grand Convertible Cabriolet blauw 2015 03

De lichte kleur van het leder wordt weer gecontrasteerd door het Beluga leder dat gebruikt wordt voor het houten dek en de bovenzijde van de deurpanelen. Dat dek is overigens voorzien van Burr Walnut en is het grootste ingelegde stuk hout ooit op een Bentley. Verder maken verchroomd en gepolijst staal de dienst uit.

De Bentley Grand Convertible is op dit moment te bewonderen tijdens de Los Angeles Auto Show. Een prijs is nog niet bekend, maar dat je voor dezelfde prijs een leuk huis in een Vinex-wijk kunt kopen is wel zeker.

Bentley Mulsanne Grand Convertible Cabriolet blauw 2015 05 Bentley Mulsanne Grand Convertible Cabriolet blauw 2015 04 Bentley Mulsanne Grand Convertible Cabriolet blauw 2015 07 Bentley Mulsanne Grand Convertible Cabriolet blauw 2015 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: