Opgefriste Ford Focus ST nu ook als diesel

Net als enkele andere merken dacht Ford dat het wel een goed idee zou zijn om de vernieuwde sportiefste variant van de Focus, de ST, tijdens het Goodwood Festival of Speed te presenteren.

De vernieuwde Focus ST beschikt over aangescherpt bumperwerk met nieuwe koplampunits, een setje nieuwe velgen (19”-inch) en uiteraard werd het weggedrag nog eens goed onder de loep genomen.

Ford Focus ST facelift diesel geel zilver grijs 2015 10

Volgens Ford heeft de ST nu een nog strakker weggedrag, mede dankzij nieuwe dempers rondom, stijvere veren voor en vernieuwde banden. Ook werd de stuurbekrachtiging opnieuw gekalibreerd.

Onder de kap is er voortaan naast de benzinemotor ook keuze uit een diesel. Om met die laatste te beginnen: die moet natuurlijk de concurrentie aangaan met auto’s als de Volkswagen Golf GTD en de Seat Leon FR TDI. Waar die twee het met 184Pk moeten doen, biedt de Focus ST diesel er welgeteld één meer en komt dus uit op 185Pk.

Ford Focus ST facelift diesel geel zilver grijs 2015 07

De 2.0 liter TDCi levert verder een koppel van 400Nm en daarmee knalt de ST op dieselpower in 8,1 seconden naar de 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 217 km/h en dat is in beide gevallen langzamer dan de Duitse en Spaanse concurrentie. Het gemiddeld verbruik bedraagt volgens Ford 4,4 liter per 100 kilometer, de CO2-uitstoot bedraagt 114 gram per kilometer.

Op benzine gaat het allemaal een tandje sneller. De 2,0-liter viercilinder heeft nog steeds een vermogen van 250Pk en een koppel van 360Nm, maar is iets zuiniger geworden. Sprinten naar de 100 km/h duurt dan 6,5 seconden waarbij desgewenst tot aan de 248 km/h geaccelereerd kan worden. Het verbruik bedraagt 6,8 liter per 100 kilometer. Zowel de diesel als benzine zijn alleen leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Ford Focus ST facelift diesel geel zilver grijs 2015 06

Binnenin krijgt de Focus ST de beschikking over hetzelfde, nu eindelijk eens opgeruimde, interieur en dashboard van de normale Focus. Recaro sportstoelen, adaptieve Bi-Xenon koplampen en de tweede generatie SYNC-multimediasysteem voorzien van 8”-inch kleurendisplay zijn standaard. Een palet nieuwe kleuren waaronder Stealth Dark Grey en Deep Impact Blue maken het geheel tenslotte compleet.

Ford Focus ST facelift diesel geel zilver grijs 2015 03

Uiteraard wordt de Focus ST weer leverbaar als vijfdeurs hatchback en als praktische wagon. Over de prijs en beschikbaarheid is nog niets bekend, maar die volgen binnenkort net zoals meer informatie over de nieuwe hardcore Focus RS voor de echte liefhebbers.

Ford Focus ST facelift diesel geel zilver grijs 2015 13 Ford Focus ST facelift diesel geel zilver grijs 2015 02 Ford Focus ST facelift diesel geel zilver grijs 2015 04 Ford Focus ST facelift diesel geel zilver grijs 2015 01 Ford Focus ST facelift diesel geel zilver grijs 2015 12 Ford Focus ST facelift diesel geel zilver grijs 2015 14

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: