Opnieuw een geweldig alternatief: Lexus voorziet LS van een update

Al jaren is de Lexus LS het vlaggenschip van de Japanners en volgens intimi één van de beste auto’s ter wereld. Helaas kiezen veel kopers in deze klasse nog te vaak voor een Duitser, maar dat weerhoudt Lexus er niet van de LS verder te verfijnen met nieuwe technologieën, een nog stiller en comfortabeler interieur en een verder uitgebreide uitrusting.

De nieuwe LS komt extra krachtig voor de dag doordat de luchtinlaten in de bumper anders zijn vormgegeven én verder naar buiten zijn geplaatst. Bij de LS F SPORT lopen de luchtinlaten zelfs door in het zijaanzicht.

De kenmerkende spindle-grille is nu uitgevoerd met accenten in donker metallic (matglans zwart bij de F SPORT-uitvoering). De koplampunits zijn ook gewijzigd: ze zijn zeer vlak en bieden plaats aan het BladeScan-systeem. De dagrijverlichting is uitgevoerd in L-motief en geïntegreerd in de koplamp.

Andere eyecatchers zijn de 20”-inch lichtmetalen velgen met hoogglans afwerking. De LS F SPORT valt ook op door zijn specifieke, in zwart afgewerkte lichtmetalen velgen en de zwarte behuizing (Piano Black) van de achterlichtunits.

De nieuwe LS is onder andere leverbaar in de nieuwe kleur Lunar Silver. Deze bijzondere tint zet de contouren van de carrosserie in scherp contrast met felle highlights en diepe schaduwen.

Het geheim hierachter is Sonic-technologie, die het mogelijk maakt om de aluminium deeltjes in de lak dichter samen te pakken en perfect uit te lijnen in een laklaag met een dikte van slechts 1 micron. Het resultaat is een perfecte afwerking en een stralende glans. De kleur Lunar Silver is o.a. beschikbaar in combinatie met het nieuwe Nishijin en Haku interieur.

Om de aandrijflijn van de LS500h nog soepeler te laten functioneren, heeft Lexus gefocust op twee zaken: meer assistentie van de elektromotor en een grotere rol van het batterijpakket. De nadruk daarbij lag op een gemiddelde rijstijl, waarbij de bestuurder het gas- en rempedaal met lichte druk bedient. Dit is in circa 90% van de reistijd het geval.

Door de grotere rol van de lithium-ion batterij en de elektromotor is de acceleratie zelfs vanaf lage toerentallen nog soepeler en meer lineair. Ook kan de benzinemotor hierdoor functioneren met een lager toerental. In alle gevallen is lichte druk op het gaspedaal voldoende voor een soepele en krachtige acceleratie.

De nieuwe LS biedt nog meer comfort dankzij gerichte finetuning. Zo hebben de banden soepelere wangen zonder dat dit ten koste gaat van de run-flat capaciteiten. Het adaptieve dempingsysteem AVS maakt nu gebruik van een nieuwe lineaire elektromagnetische klep met vergrote flow. Dit vergroot het bereik van de adaptieve dempers en dat resulteert onder meer in extra comfort op slechte ondergrond. Ook draagt dit systeem bij aan een betere stuurrespons en voertuigstabiliteit.

De stijfheid van de torsiestabilisatoren is aangepast ten behoeve van het optimaal opvangen van gewichtsverplaatsing door carrosseriebewegingen. Dit verbetert zowel het comfort als de rechtuit stabiliteit.

De nieuwe LS maakt gebruik van de BladeScan-koplampen die eerder in de Lexus RX debuteerden. Zeer snel roterende microspiegels (6.000 omwentelingen per minuut) maken een zeer precieze lichtverdeling mogelijk. De weg wordt perfect verlicht zonder daarbij tegenliggers te verblinden. Ook nieuw is de digitale binnenspiegel met de mogelijkheid om te switchen naar camerabeeld als het zicht naar achteren geblokkeerd is. De bestuurder kan de helderheid van de beelden naar wens instellen.

Verdere vernieuwingen zijn bijvoorbeeld voetgangersdetectie in de 360-graden Panoramic View Monitor en extra motorondersteuning (naast de gordelspanners) om de gordels extra stevig aan te spannen als het Pre Collision System ziet dat een ongeval niet is te voorkomen.

De nieuwe LS maakt gebuikt van een multimediasysteem naar de nieuwste generatie van Lexus. Dat betekent: nog meer functionaliteiten en een verbeterde interface voor een eenvoudige en intuïtieve bediening. Een centraal op het dashboard geplaatst en op de bestuurder gericht 12,3-inch touchscreen is daarbij de spil. Dit touchscreen heeft nu ook een knop die snel toegang biedt tot veel gebruikte functies. Het multimediasysteem ondersteunt smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto.

De nieuwe Lexus LS 500h heeft voor het eerst het volledig automatische Advanced Park system. Dit systeem herkent en onthoudt parkeerplekken die de bestuurder regelmatig gebruikt. Het systeem stuurt bij inparkeren alle functies aan: besturing, transmissie én gasgeven en remmen. Dit resulteert in zeer soepele én vlotte parkeeracties. Het systeem maakt gebruik van camerabeelden van de Panoramic View Monitor en van afstandssensoren.

Op basis daarvan berekent het de meest efficiënte en veilige parkeermanoeuvre. Indien nodig wordt daarbij de snelheid van de auto aangepast. Duidelijke graphics op het centrale display houden de bestuurder op de hoogte van de voortgang. Advanced Park werkt ook bij parkeerplekken die niet met lijnen zijn afgebakend.

Voor de interieurafwerking van de nieuwe LS heeft Lexus zich meer dan ooit laten inspireren door traditionele Japanse kunstvormen. Handwerk van zeer ervaren vakmensen (Takumi) speelt daarbij een belangrijke rol. Dit komt tot vooral tot uiting in de Nishijin en Haku-optie voor de deurpanelen. Nishijin is een eeuwenoude Japanse manier van weven, die uitermate fraaie en luxe stoffen oplevert.

De Takumi van Lexus hebben deze kunstvorm een nieuwe draai gegeven door voor de deurpanelen van de LS geen gewoon garen te gebruiken, maar garen gemaakt met washi-papier en metaalfolie. Door het papier te vervlechten met draden van metaal ontstaat een uniek patroon waarin het papier een ‘zachte’ achtergrond vormt en de metaaldraden voor een spectaculair golfeffect zorgen.

In de nieuwe LS wordt Nishijin gecombineerd met een andere ambachtelijke Japanse kunstvorm: Haku. De Takumi van Lexus gebruiken hiervoor een stuk metaal als basis. Dit bewerken ze met veel zorg en aandacht tot het een dikte heeft van 1 à 2 micron. Dit delicate materiaal wordt vervolgens verwerkt in een ornament rond de openingen van de deurhendels. Deze Haku ornamenten hebben na bewerking een subtiele glans, die perfect aansluit bij de bijzondere deurpanelen.

Tot slot is het binnenwerk van de stoelen is aangepast. Er worden nieuwe schuimsoorten gebruikt en daarnaast zijn de stiksels dieper. Zo biedt de nieuwe stoel niet alleen meer stevigheid maar ook meer comfort.

Begin 2021 staat de nieuwe Lexus LS 500h bij de dealer.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: