Orderboeken Nissan GT-R Nismo tot eind 2015 al vol

Mocht je in de markt zijn voor een extra snelle en uiterst dikke Nissan GT-R in de vorm van een Nismo-uitvoering, dan gaan de Japanners je helaas teleurstellen.

Want de verkoop van Nissan's extreemste GT-R verloopt zo goed dat alle beschikbare productieplaatsen tot het eind van het jaar al vergeven zijn. Zoiets zou je verwachten bij Lamborghini of Ferrari, maar ook deze Nissan blijkt dus een uiterst gewild object.

De reden voor deze vertraging is overigens de 3,8-liter V6 biturbomotor. Aangezien deze krachtcentrale door slechts vier mensen, die overigens schuil gaan onder de naam Takumi, gebouwd wordt is de productiecapaciteit uiterst beperkt.

Nissan GT-R Nismo Godzilla wit 2014 12

Het met de hand assembleren van alle 374 onderdelen van de zescilinder kan tot zes uur duren waardoor er op goede dagen slechts een zestal motoren geproduceerd worden en dat heeft dus gevolgen voor de levertijd.

In ons land moet je overigens minimaal 199.900,- euro voor een GT-R in Nismo-uitvoering neertellen en dat zullen hier verwacht ik niet veel mensen doen. Voor dat geld koop je in de ogen van ondergetekende veel leuker speelgoed, maar dan afkomstig uit Duitsland of Italië. Bekijk deze video maar eens, maar dat even terzijde. En ja, dan moet je nog even een klein beetje meer sparen dan die twee ton die de Nissan kost, maar dat is het wachten wel waard, dat moet je op deze Nissan tenslotte toch ook?

Nissan GT-R Nismo wit 2015 03 Nissan GT-R Nismo wit 2015 05 Nissan GT-R Nismo wit 2015 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: