Oud jasje met nieuwe techniek: Jensen Range Rover Chieftain

Vandaag hebben we nu niet eens de nieuwste Range Rover voor je, maar een restomod Range. Je weet wel, zo’n Range Rover die je tandarts graag heeft.

Het recept voor een restomod is eigenlijk te simpel om lang te beschrijven dus dat doen we dan ook maar niet. Kort gezegd oude auto, nieuwe techniek.

Voor de hierboven afgebeelde Range Rover moet je bij Jensen International Automotive zijn. Nadat ze eerder al een restomod-versie van de Interceptor op de markt brachten is het nu dus de beurt aan een dikke SUV die schuil gaat onder de naam Chieftain.

Deze Chieftain beschikt over de body van een Range Rover maar staat op het chassis van de derde generatie Discovery dat bijna 35 centimeter is ingekort om de inbouw van een nieuwe motor mogelijk te maken en de carrosserie van de Range te laten passen.

Onder de kap ligt namelijk een 565pk sterke 6,2-liter LSA V8 van General Motors. Deze 750 Nm sterke krachtcentrale die voorzien is van een supercharger is overigens ook in de geprezen Cadillac CTS-V te vinden.

De aandrijving geschiedt uiteraard over alle vier de wielen en om bij de tijd te blijven is ook maar meteen een nieuwe automatische versnellingsbak gemonteerd.

Tenslotte krijgt het interieur voor de prijs van 283.000,- euro excl. belastingen de beschikking over wat nieuwe gadgets zoals een ingebouwd navigatiesysteem en passende velgen. Daarmee is deze 2,3 ton zware SUV weer helemaal bij de tijd. Dat dan weer wel.

2 comments

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: